Emily Ratajkowski (galériánkban) bejelentette, hogy befejezte a színészi karrierjét. 

A színésznő, a Holtodiglan című filmben Ben Affleck oldalán nyújtott alakításával felhívta magára a figyelmet, a későbbiekben nem tudott jelentős szerepeket szerezni. 

Ratajkowski azt állítja, hogy tárgyiasítva érezte magát, és úgy néztek rá, mint aki nem több, mint egy fizikai árucikk. 

Hiába próbált olyan szerepeket találni, amelyekben komoly színésznőként is megmutathatta volna tehetségét, csak mellékszerepeket ajánlottak neki. Ratajkowski azt is állítja, hogy arra a felismerésre jutott, hogy ahhoz, hogy Hollywoodban színésznőként sikeres legyen, a befolyásos férfiak kedvére kéne tennie. 

Ennek eredményeképpen elváltak útjai a képviselőivel, kirúgta a csapatát és a színészi pálya elhagyása mellett döntött, nyilatkozta a Los Angeles Times-nak. 

“Ez egy elbaszott világ. Mint ahogy Hollywood is elcseszett. És sötét…” - mondta.

Egy WME-partin szerzett élmény szintén fordulópontot jelentett Ratajkowski számára, ami arra késztette, hogy elgondolkodjon a férjével való kapcsolatán. Kifejtette azt is, hogy már nem érdeklik a férfiak szempontjai, mivel szerinte ők állandósítják az iparágban létező hazugságokat. 

Végül Ratajkowski jelenleg egy nehéz válási és felügyeleti joggal kapcsolatos csatát folytat a férjével, akit több nő is szexuális visszaéléssel vádolt meg.

A színésznőt a közelmúltban új párjával, a szintén színész-zenész Harry Styles-szal kapták lencsevégre.