A tavalyi év egyik legjobban várt mozis megjelenésének számított a Paul King rendezésében készült Wonka, amely mától elérhető a Telekom FilmPremier műsorkínálatában.

A streamingszolgáltatónak alaposan sikerült is mindenkit meglepnie, hiszen a Wonka korábban nem szerepelt a platform hivatalosan is bejelentett januári premierjei között, a mai napon viszont hivatalosan is megerősítésre került, hogy már elérhető a produkció a tartalomkínálatukban.

Azoknak, akiknek mégse lenne ismerős, eláruljuk, hogy a Wonka Roald Dahl a Charlie és a csokigyár előzménye, amelyben végre kiderül, hogyan is vált Willy Wonka minden idők legagyafurtabb és persze legsikeresebb csokigyárosává.

Hősünk hosszú utat tett meg, miután hazatér szülővárosába, ahol arról álmodik, hogy végre saját csokiboltot nyithasson, a dolgok azonban megváltoztak, hiszen senki sem nyithat saját boltot a kartell jóváhagyása nélkül. Willynek tehát minden furfangjára szüksége lesz, ha valóban meg akarja valósítani az álmát.

Tim Burton 2005-ben megjelent Charlie és a csokigyár című rendezésében még Johnny Depp alakította hősünket, akitől most  Timothée Chalamet vette át a stafétát a szerepben. A további főszerepekben pedig érkezik Hugh Grant, Rowan Atkinson, Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key és Jim Carter.

A pazar kritikai fogadtatásban részesült film annyira friss, hogy nem mellesleg még a mozikban is megtekinthető, és jelenleg több mint 500 millió dolláros bevételnél jár, míg itthon 575 millió forintot kaszált.

81 Wonka  (2023)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»