Wes Bentley azt mondja, hogy Robert Downey Jr. megnyilatkozása a korábbi drogfogyasztásáról arra ösztönözte, hogy segítséget kérjen a bénító heroinfüggőségéhez.

"A függőségem legmélyebb bugyraiban voltam, a legrosszabb helyen és a halál kapujában, azt hiszem, vagy annak veszélyében, hogy tényleg meghalok és láttam, hogy ő olyan bátor és nyitott, és ez megmentett engem" - mondta a Yellowstone színésze az 5. évad csütörtöki New York-i premierjén.

Bentley - aki 2009 óta józan - hozzátette: "Szóval úgy gondoltam, ha én is ezt teszem, talán átadhatom majd ezt az erőt valaki másnak."

Bentley drogfüggősége szinte azonnal elkezdődött, miután szerepelt a kritikusok által elismert 1999-es Amerikai szépség című filmben.

"Azelőtt soha nem volt pénzem" - mesélte a 44 éves színész - "Szóval rengeteg olyan dolog kombinációja volt [az az időszak], amire nem voltam felkészülve." Bentley a Page Sixnek elmondta, hogy Downey Jr. saját drogfüggőséggel való küzdelméről való vallomása inspirálta őt.

"Azt is tudtam színészként, hogy a 30-as, 40-es éveimig nem leszek igazán készen arra, hogy jó szerepeket vállaljak. Szóval nem igazán akartam, hogy ez így túl korán történjen. Próbáltam kitartani, de még nem álltam készen".

A színész - akárcsak Downey Jr. aki 2003 óta tiszta - nyíltan beszélt a függőségéről. 2010-ben a New York Timesnak azt mondta, hogy 2002 és 2009 között szórványosan dolgozott, pusztán azért, hogy pénzt keressen a drogok megvásárlására. 2008-ban Bentley-t letartóztatták, és bűnösnek vallotta magát heroin birtoklásában. 12 lépéses programokra kötelezték, de visszaesett. Végül 2009-ben találkozott egy sráccal, aki segített neki végleg leszokni a drogfüggőségéről.

"Találkoztam egy sráccal, aki már józan volt, és nem tudta, hogy küzdök" - mesélte az Az éhezők viadala sztárja - "Ő csak arról beszélt, hogy milyen szép élete van most, és hogy nézi az ablakon keresztül a fákat, és ez hiányzott nekem. És arra gondoltam, hogy ezt akarom visszakapni. Szóval így történt. Csak elmentem a találkozókra, és a 12 lépéses találkozók nagyon sokat segítettek nekem. Már akkor is hittem Istenben, szóval ez is segített - a felsőbb erő dolog."

Bentley karrierje az Amerikai Horror Storyban játszott szerepekkel kelt újra életre, valamint a gonosztevő Jamie Dutton szerepében a rendkívül népszerű westernsorozatban, a Yellowstone-ban.

"Szerencsésnek érzem magam, hogy kaptam egy második esélyt" - mondta a színész.