Jennifer Lawrence a legjobb, Adam Sandler a legrosszabb hollywoodi befektetésA kép forrása: Photo © Lionsgate

Bár nem ő legjobban kereső színész, Jennifer Lawrence filmjei a BoxOfficeMojo bevételi statisztikái szerint 1,4 milliárd dollár bevételt hoztak csak a 2014-es évben.

A Forbes a napokban összeállította a legkevesebb és a legtöbb hasznot hozó hollywoodi színészek listáját, mely szerint a jelenleg mindössze 24 éves, Oscar-díjas színésznő a legbiztosabb befektetés, ami a filmjeinek jövedelmezési rátáját illeti. Az előkelő első helyet olyan filmek biztosították be számára, mint az X-Men: Az eljövendő múlt napjai és Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész, utóbbit ráadásul továbbra is világszerte játsszák a mozik. A franchise záró epizódja jövőre debütál a mozikban, így Lawrence jó eséllyel 2015-ben is ott lesz az élvonalban.

Akárcsak a második helyen végző Chris Pratt (1,2 milliárd), aki 200 millió dollárral maradt el kolléganőjétől.  A galaxis őrzői és A Lego-kaland sztárja 2015-ben a Jurassic Worldben játszott főszerepével szintén könnyedén megismételheti az idei kiváló szereplését.

A harmadik helyen mindössze tíz millió dollár különbséggel  Pratt mögött Scarlett Johansson (1,18 milliárd) végzett. A színésznő a dobogó utolsó fokára az Amerika Kapitány: A tél katonája, a Lucy és A felszín alatt című filmjeivel ért fel.

A további helyezettek a bevételek sorrendjében: Mark Wahlberg (Transformers: A kihalás kora – 1,05 milliárd dollár), Chris Evans (Amerika Kapitány: A tél katonája, Túlélők viadala – 801 millió dollár), Emma Stone (A csodálatos Pókember 2., Káprázatos holdvilág, Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) – 764 millió dollár), Angelina Jolie (Rendíthetetlen, Demóna – 758 millió dollár), James McAvoy, Michael Fassbender, Hugh Jackman (X-Men: Az eljövendő múlt napjai – 746 millió dollár).

A legrosszabb jövedelmezési rátával rendelkező színész Adam Sandler lett, a Frobes számításai szerint ugyanis minden egyes belé befektetett dollár mindössze 3,2 dollár bevételt hozott.