Joaquin Phoenix mellett 150 zsidó alkotó és híresség állt ki nyílt levélben Jonathan Glazer Oscar-beszéde mellettA kép forrása: ABC / Rick Rowell

Több mint 151 híresség illetve zsidó alkotó, köztük Joaquin Phoenix és Elliott Gould, nyílt levélben fejezte ki támogatását Jonathan Glazer Oscar-díjátadó beszéde mellett, írja a Variety.

Glazer Érdekvédelmi terület című holokausztdrámája Oscar-díjat nyert, és köszönőbeszédében a közel-keleti konfliktusra is kitért, ami nagyon megosztó reakciókat váltott ki.

A levél védelmébe veszi Glazer kijelentéseit azokkal az állításokkal szemben, amelyek szerint azok zsidóellenes érzelmeket szítanak, és azzal érvel, hogy felhívják a figyelmet a gázai humanitárius válságra és a szólásszabadság fontosságára.

"Azzal tisztelgünk a holokauszt előtt, hogy azt mondjuk: Soha többé senkinek" - zárult a nyilatkozat.

A beszéd megosztó jellegét jól jelzi, hogy a közelmúltban több mint 450 zsidó hollywoodi szakember és alkotó ítélte el azt (olvass róla bővebben itt). Hasonló álláspontot képviselt a Saul fia Oscar-díjas rendezője, Nemes Jeles László, aki szerint a direktornak inkább hallgatnia kellett volna.