Több mint 450 zsidó hollywoodi szakember és alkotó ítélte el az Oscar-díjas film rendezőjének beszédét

Több mint 450 zsidó alkotó, vezető és hollywoodi szakember írta alá azt a nyílt levelet, amelyben elítélik Jonathan Glazer rendező beszédét, amelyet az idei Oscar-díjátadón mondott.

Glazer az Érdekvédelmi terület című filmért vehette át az elismerést, beszédét korábban maga Nemes Jeles László rendező is elítélte, amelyről korábban ITT írtunk.

Most a Variety magazin hozta le le azon aláírók listáját, akik szintén elhatárolódnak Glazer kijelentésétől. “Visszautasítjuk, hogy zsidóságunkat eltérítsék azzal a céllal, hogy erkölcsi egyenlőségjelet tegyenek egy náci rezsim, amely egy népcsoport kiirtására törekedett, és egy izraeli nemzet közé, amely saját kiirtását igyekszik elkerülni” - olvasható a közleményben.

Az Érdekvédelmi terület elnyerte a Legjobb nemzetközi film és a Legjobb hang kategóriának járó elismerést az idei Oscar-gálán. “Minden választásunk azért született, hogy tükrözze és szembesítsen minket a jelenben, nem azért, hogy azt mondjuk, nézzétek, mit tettek akkor, hanem inkább azt, hogy mit teszünk most. A filmünk megmutatja, hová vezet a dehumanizáció a legrosszabb formájában. Ez alakította az egész múltunkat és jelenünket. Most itt állunk, mint olyan emberek, akik tagadják a zsidóságukat és a holokausztot, amelyet eltérítettek egy olyan megszállással, amely annyi ártatlan ember számára vezetett konfliktushoz” - mondta Glazer a beszédében.

dráma | háborús | történelmi

Rudolf Höss, Auschwitz parancsnoka feleségével, Hedwiggel együtt megpróbál ideális életet teremteni családjuk számára a koncentrációs tábor közelében lévő rezidencián. A... több»