A Universal Pictures opciós jogot szerzett Anthony Kiedis New York Times-bestsellerének, a Scar Tissue-nak a megfilmesítésére!

A Universal az elmúlt években megmutatta, hogy a zenészekre épülő életrajzi filmek terén is képes a legjobbat nyújtani. Az Egyenesen Comptonból című N.W.A. film hatalmas kasszasiker volt, és Oscar-jelölést is kapott az eredeti forgatókönyv kategóriában. 

A Kiedis-projekt jelenleg a korai fejlesztési szakaszában van. Egy valami már biztosnak tűnik: film producere Brian Grazer lesz, akinek olyan alkotások tartoznak filmográfiájába, mint például az Egy csodálatos elme.

A könyv Kiedisről, a Red Hot Chili Peppers híres frontemberéről, a művészről és a függőről is őszintén beszél. A kötet egy mélyen szokatlan apa-fiú történetet mutat be, amely a 70-es és 80-as évek L.A.-i punk szcénájában játszódik, és ítélkezés nélkül vizsgálja, hogy Kiedis tapasztalatai hogyan formálták azt a zenét, amelyet végül milliók imádnak a mai napig.

Kiedis életét mindig is a zene iránti mély szenvedély, a függőség és az abból való felépülés viharos útja, valamint a művészi kifejezés iránti lankadatlan elkötelezettség jellemezte.