Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Egy csodálatos elme


(A Beautiful Mind)
Egy csodálatos elme

Tartalom

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes...
(SódóGA)
 
2015. 05. 24. 09:50 

Az életrajzi filmek általában akkor tudnak érdekesek lenni, ha valóban érdekes élete volt annak, akiről a film szól. Ebben a kategóriába végül is belefér John Nash, ahogy az is tudvalevő dolog, hogy mentális gondjai vannak - viszont erre kifuttatni az egész filmet, és ezt az információt állítani a középpontba hatalmas hülyeség volt. Rossz üzenet, giccses és kellemetlen megoldás. És ehhez még unalom is társul.

 
2015. 05. 29. 20:32 

Nem igazán értem, hogy Hollywood miért csak azokat a drámákat kedveli, amiben van valami heroikus, vagy legalább megpróbálnak belegyömöszölni valami heroikusat. Ebben a filmben egyébként minden rendben lenne, mert jók a képek, korhű a hangulat, a színészekről meg nem is beszélve, erre sikerül kihoznia rendezőnek valami nagyon erőltetett dolgot, amit megpróbál meghatónak eladni - és egész egyszerűen nem megy.

 
2015. 09. 19. 11:30 

Ha valaki semmit nem tud John Nashről, mint mondjuk én, az felfoghatja a filmet egy egyszerű lélektani drámának, amiben a főhősnek egy nem várt nehézséggel kell szembenéznie és megküzdenie ahhoz, hogy normális életét folytatni tudja. De ennél nem több és nem kevesebb - egy nagyon korrekt módon kivitelezett munka, amiből semmi nem maradt meg pár nappal később, csak annyi, hogy ja, az ablakra írt.

Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Jennifer Connelly
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Jennifer Connelly
Russell Crowe
Russell Crowe
 

Russel Crowe a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 90. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Dave Bayer matematikaprofesszor volt a film matematikai tanácsadója és Russell Crowe kézdublőre, amikor bizonyításokat és képleteket kellett írni.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.