Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Egyenesen Comptonból


(Straight Outta Compton)
Egyenesen Comptonból

Tartalom

 Az 1980-as évek közepén a kaliforniai Compton utcái az ország legveszélyesebbjeinek számítottak. Öt fiatal férfi, aki ezen a helyen nőtt fel, tapasztalatait rendkívül őszintén fordítja le a zene nyelvére. A N.W.A. nevű formáció valósággal forradalmasítja a zenét és a popkultúrát. Azonban amilyen robbanásszerű a felemelkedés, olyan hirtelen jön a bukás is...   
(hp)
 
2016. 01. 26. 23:40 

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha ilyen sűrű és egy idő után szerteágazó. De szerintem jól mutatta be a dolgokat, még ha a második fele a filmnek valóban kicsit kapkodós is. Én külön örülök annak, hogy nem egy biopic-be bújtatott anti-rasszista filmet csináltak belőle, hanem egy rendes biopic, aminek része volt a rasszizmus is, így kihagyhatatlan is. A rendezés és a színészek is kitűnő munkát végeztek, bár az elején fura volt a sok ismeretlen (és a valód személyekhez nagyon hasonlító) arc között Giamatti. De azért ő sem okozott csalódást, ahogy máskor sem szokott.
A zenéről kár is beszélni, klasszikus és korszakos számok sorakoznak fel, amik ma is megállják a helyüket és jó volt nosztalgiázni.

 
2016. 02. 16. 23:17 

Mindig is szerettem a gengsztert rappet de sosem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek kik is voltak a műfaj megteremtői. Ez a film pont ezeknek az embereknek az életét hivatott bemutatni, érezhetően egy kicsit jobb színben, mint az a valóságban valójában lehetett. Tudom, hogy fontos részek maradtak kia filmből, ami kicsit ront a film hitelességén én mégis a 2015-ös évek egyik legjobb produkciójának tartom.

 
2016. 03. 07. 19:31 

Nemvolt rosz, nekem korántsem újranézős viszont a hangulata remek.

Jason Mitchell
Aldis Hodge
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Neil Brown Jr.
Aldis Hodge
Aldis Hodge
Jason Mitchell
Ice Cube
Ice Cube
F. Gary Gray
F. Gary Gray
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Aldis Hodge
Neil Brown Jr.
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
 

A film jól teljesített a kasszáknál, mivel 28 millió dollárból készült, és jelenleg (2016.03.07.) 201,634,991 dollárnál tart.

(citizenfour99)
 

O'Shea Jackson Jr. 2 évig készült a szerepre, hogy eljátszhassa édesapját, részben azért, mert Ice Cube nem akarta, hogy nepotizmussal vádolják a casting során.

(rbernadett)
 

Ice Cube egyik legismertebb dalához, az "It Was a Good Day"-hez szintén F. Gary Gray rendezte a videoklipet.

(rbernadett)
Smoking Barrels: Straight Outta Compton
Bár majdnem 3 órás életrajzi film létére a produkciónak egy vontatott és érdektelen darabnak kéne lennie, végeredményben egészen magával ragadó és élettel teli, és bár ebből a terjedelemből adódóan lehetne egy minden részletre kitérő, vérprofi tabló, végül egy meglehetősen csapongó munka lett. 7,5/10
Cinestar: Egyenesen Comptonból
Nem csak zenetörténeti leckének kiváló, de lazán, ám annál hitelesebben felskiccelt társadalomrajzként is megállja a helyét. 80/100
Filmtekercs: A fekete rapper és a rendőrség
A nyolcvanas évek végén útjára indult N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) nevű formáció a hip-hop műfajban olyannyira megkerülhetetlen, mint például a reggaeben Bob Marley munkássága. Idő kérdése volt csak, hogy történetük filmvászonra kerüljön, de arra kevesen számítottak, hogy a kultikus együttesről szóló mozi, a Straight Outta Compton messze túlmutat majd egy átlagos zenei karrierdrámán. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.