Kőkemény előzetest kapott az új Mad Max-film, a Furiosa

A Warner Bros. kiadta a második trailert George Miller Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmjéhez, mi pedig nagyon örülünk ennek!

A Mad Max: A harag útja posztapokaliptikus előzményében Anya Taylor-Joy a pusztaság harcos hercegnőjét, Imperator Furiosát alakítja, akit az első részben Charlize Theron játszott el, amikor 2015-ben rebootolták az ikonikus sorozatot.

A hamarosan érkező előzményfilm a fiatal Furiosát követi nyomon, egészen attól a pillanattól fogva, hogy

elszakítják a menedékből és először kénytelen szembenézni a kietlen disztópikus világ őrületével.

Taylor-Joy mellett Chris Hemsworth és Tom Burke játsszák a főszerepeket.

Az új trailerben Taylor-Joy kiteljesedett Furiosa-alakját láthatjuk, a miliméteres hajjal és a robotkar-protézissel. A film egy visszatekintéssel kezdődik, amikor a még fiatalabb Furiosát elrabolja egy motoros banda. Fiatal felnőttként aztán bosszúhadjáratra indul a Hemsworth által játszott főgonosz ellen.

A Furiosa a Mad Max  franchise ötödik darabja. George Miller lesz a rendező, a forgatókönyvet pedig ezúttal Nico Lathourisszal közösen írta.

A reboot fogadtatása

A Tom Hardy, Theron és Nicholas Hoult főszereplésével készült A harag útja (a legutóbbi Mad Max-kaland), kereskedelmi és kritikai elismerést egyaránt kapott. A film 380 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és 10 Oscar-jelölést zsebelt be, köztük a legjobb rendező, a legjobb film, legjobb operatőr és a legjobb vizuális effektek kategóriában. A film végül 5 Oscart nyert: a vágásért, a hangért, a látványtervezésért, a sminkért és hajért, valamint a jelmeztervezésért járó szobrocskákat vihette haza. 

Kik térnek vissza az Oscar-díjas alkotógárdából?

A harag útjának több stábtagja - például Margaret Sixel vágó, Jenny Beavan jelmeztervező és Junkie XL zeneszerző - visszatértek a Furiosába is.

Simon Duggan lesz az operatőr, miután A harag útja operatőre, John Seale visszavonult. Seale utolsó projektje a Millerrel közösen készített Háromezer év vágyakozás című film volt.

A Furiosa 2024. május 24-én robban be a mozikba. A Warner Bros. pedig megerősítette, hogy a filmet IMAX-ben is vetítik majd! Addig is, míg az érkezésre várunk, itt a második trailer!

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»