Hannah Waddingham a The Late Showban elárulta, hogy "krónikus klausztrofóbiája" van azóta, hogy a Trónok harca című sorozatban leforgatta azt a bizonyos kínzási jelenetet.

A Ted Lasso Emmy-győztese a sorozatban Unella szeptát alakította, aki brutálisan megkínozza Cersei Lannistert (Lena Headey) - mind emlékszünk arra az ikonikus kolompolásra... Aki nem, annak innen üzenjük: #shameShameShame! Amikor azonban Cersei visszanyeri a hatalmát, bebörtönzi és megbünteti Unellát...

Waddingham először a Collidernek adott 2021-es interjújában árulta el, hogy a Trónok harca forgatásán valóságosan is majdnem "vízbe/borba fojtották". A színésznő akkor azt mondta, hogy a jelenet forgatása a szülés után a második legrosszabb nap volt az életében. Waddingham szerint "alig tudott beszélni" a forgatási nap után: "Egyáltalán nem volt hangom" - nyilatkozta egy alkalommal.

"10 órán keresztül egy faasztalhoz voltam szíjazva megfelelő nagy szíjakkal" - mondta - "Lena kényelmetlenül sokáig folyadékot öntött az arcomba, én pedig magamon kívül voltam. De ezekben a pillanatokban el kell gondolkodnod, hogy kiszolgálod a darabot, és továbblépsz, vagy meghátrálsz, és azt mondod: 'Nem, nem erre szerződtem, bla-bla-bla-bla'?".

"A Trónok harca olyasmit adott nekem, amire nem számítottam tőle... ez pedig a krónikus klausztrofóbia volt" - folytatta Waddingham - "Borzalmas volt. Tíz órán át ténylegesen vízzel kínoztak. Tényleg. Egy asztalhoz szíjaztak ezekkel a bőrszíjakkal. Nem tudtam felemelni a fejemet, mert azt mondtam, hogy az túl nyilvánvaló lenne, hogy meglazult."

"Úton hazafelé [a forgatásról] szőlőlével volt tele a hajam, úgyhogy lila lett, nem tudtam beszélni, mert a Hegy a kezét a számra tette, miközben sikoltoztam, és mindenhol hevedernyomok voltak rajtam, mintha megtámadtak volna" - meséli tovább a színésznő - "Egy másik srác, aki éppen valami mást forgatott, azt mondta: 'Szerencsés vagy, én csak négy napja csúszok a könyökömön a szarban'. Ez valahogy nem számít, amikor a Trónok harca című filmben játszol. Csak a legjobbat akarod nyújtani."

Lena Headey később az Entertainment Weeklynek adott interjújában beszélt a jelenet forgatásáról, és visszaemlékezett arra, hogy milyen "borzalmas" volt Waddingham számára:

 "Valaki más kérdezett erről a minap, és én azt mondtam, hogy tudod, színészként mindannyiunknak vannak határaink, vagy nincsenek határaink" - mondta Headey - "És a határok nélküliség nyilvánvalóan nagyon izgalmas, amikor elmehetsz egy helyre... de valami ilyesmi, amikor le vagy kötve [a 10 órás forgatás alatt], horrorisztikus érzéssel töltött el annál a bizonyos jelenetnél".