Leonardo DiCaprio végre eljátszhatja álmai szerepétA kép forrása: Dave Allocca - Warner Bros. Pictures

A színész húsz éve dédelgeti élete szerepét, és jelen állás szerint úgy tűnik, végre eljátszhatja Billy Milligant, aki először használta fel sikeresen a bíróságon többszörös személyiségzavarét.

A A zsúfolt szoba (A zsúfolt szoba) című filmet Leonardo DiCaprio cége, az Appian Way és New Regency készíti, míg a forgatókönyvet Jason Smilovic és Todd Katzberg írják. A színész a főszerep mellett Jennifer Davisson és Alexandra Mikchan mellett a film produceri teendőiből is kiveszi majd a részét.

A színész jó kapcsolatot ápol a Regencyvel, jelenleg együtt dolgoznak a főszereplésével készülő A visszatérő című filmen, melyet a friss Oscar-díjas Alejandro González Iñárritu rendez.

A A zsúfolt szoba megfilmesítésének jogai már jó ideje a New Regencynél vannak, de Smilovic szerződtetése végre új lendületet adhat a projektnek.

A film története Daniel Keyes Milliganről szóló szépirodalmi regényére épül majd. Milligant számos alkalommal csukták, le fegyveres rablástól kezdve nemi erőszakig hosszú bűnlajstromot halmozott fel. A férfi, akinek 24 személyisége volt, először használta fel a védekezés során sikerrel többszörös személyiségzavarát. A férfi és ügyvédei bebizonyították, hogy az erőszakos bűntényeket Milligan két másik személyisége hajtotta végre. Míg három nő megerőszakolását Adalana, a leszbikus személyisége követte el, addig a rablásért jugoszláviai kommunista énje volt a felelős. Billy Milligan 2014-ben huny el.

A film, melynek főszerepét DiCaprio 1997. óta szeretné eljátszani, hosszú ideje szerepel a hollywoodi filmtervek feketelistáján. A rendezés kapcsán korábban számos neves direktor személye, köztük James Cameron é is felmerült.

Arról, hogy mikor kerülhet mozikba a film, egyelőre nincsenek információk.