Paul Schrader, a Taxisofőr és a Dühöngő bika című Martin Scorsese-filmek írója a Le Monde-nak adott interjúban osztotta meg gondolatait Scorsese Megfojtott virágok című filmjéről.

Schrader nagyra értékelte a filmet, de úgy érezte, hogy javíthatott volna rajta, ha Ernest Burkhart karaktere helyett Leonardo DiCaprio játssza az Osage-gyilkosságok ügyében nyomozó FBI-ügynököt.

Scorsese eredetileg DiCapriót Tom White FBI-ügynök szerepére szánta, a történet középpontjában pedig az 1920-as évekbeli Osage nemzetség körében elkövetett gyilkosságok ügyében nyomozó ügynökök álltak volna. Két évnyi forgatókönyvfejlesztés után azonban DiCaprio változtatást javasolt, és a történet fókuszát egy belső, Oklahomán belüli perspektívára helyezte át. Ez a változtatás azt eredményezte, hogy DiCaprio Ernest Burkhartot, az első világháborús veteránt alakította, aki belekeveredett az Osage törzs vagyonának kizsákmányolására irányuló tervbe, Jesse Plemons pedig Tom White szerepét vette át, akiből mellékszereplő lett.

Az író így fogalmazott Scorsese-ről és DiCaprio filmben játszott szerepéről:

"Adjunk neki 200 millió dollárt, abból óhatatlanul jó film fog születni. Azért én jobban örültem volna, ha Leonardo DiCaprio inkább a zsarut alakítja a Megfojtott virágokban, mint az idióta szerepét. Három és fél órát egy idióta társaságában tölteni hosszú idő".

Schrader azt is elmondta, hogy véleménye szerint Christopher Nolan Oppenheimer című munkája az évszázad legfontosabb filmje, amit kötelező megtekinteni.

A Megfojtott virágok a hazai mozikban is szép sikert aratott, több mint 243 millió forint értékben váltottak rá jegyet, 2024-ben pedig az Apple TV+-on is streamelhető lesz.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»