Less be ingyen a Jurassic Park kulisszái mögé!

Steven Spielberg klasszikusa, a Jurassic Park nem csak a rendező karrierjében, hanem a filmiparban is fontos mérföldkőnek számít. A film látványvilágának precíz, kidolgozott és igényes megvalósítása olyan alkotást eredményezett, ami a mai napig hivatkozási pontot jelent sokak számára.

A rendező és a vizuális effekt-csapata a film elkészítését megelőzően három éven keresztül dolgozott azon, hogy életre keltse a film legendássá vált szereplőit - a dinoszauruszokat. Ahogy mozognak, vadásznak, esznek, harcolnak - és megfagyasztják az ereinkben a vért. A folyamat végeredményével a filmkészítés belépett a 21. századba: ahogy az új és régi technikák kombinálása tökéletes vizuállis hatást keltett a filmvásznon.

A munkafolyamat során a csapat bejárta a paleontológia, a művészetek és a technológia különböző területeit, hogy a a filmkészítés már meglévő technikáit új elgondolásokkal egészítsék ki. Spielberg egyik ihlete az 1933-as King Kong volt, hiszen korának technikáit arra használta, hogy valami merőben újat és szokatlant tegyen le az asztalra, amely később meghatározta a későbbi filmkészítők látásmódját.

A rendező és munkatársai monumentális munkájába most mi is bepillanthatunk: felkerült az internetre egy 1995-ben készült, közel egy órás dokumentumfilm, amely a háttérmunkákat mutatja be, és James Earl Jones vezetésével barangolhatjuk be egy klasszikus születésének helyszíneit.