M. Night Shyamalan lezárja a trilógiát az Üveggel?

Az Üveg egy tizennyolc éves fejezetet zár majd le M. Night Shyamalan életében – és egyáltalán nem biztos, hogy lesz még belőle folytatás.

A rendező annak idején, 2000-ben remekül meg tudta lovagolni a Hatodik érzék hatalmas kritikusi és közönségsikerét, amikor elkészítette – újfent Bruce Willis főszereplésével - A sebezhetetlent. Ám ez a film korántsem hozott akkora sikert, mint ahogy azt a rendező gondolta, így egy kicsit át kellett szabnia előzetes terveit.

A rendező koncepciója szerint ugyanis már A sebezhetetlenben feltűnt volna a Széttörve ámokfutó szörnye, a rendező végül történetvezetési szempontok miatt kihagyta a filmből. Inkább szeretett volna a főszereplő személyes konfliktusaira koncentrálni, mint a természetfeletti erők összecsapására – de terveiben az szerepelt, hogy rögtön utána elkészíti a folytatásokat.

Ám a gyér anyagi megtérülés nem tudott zöld lámpát adni a projektnek, ami így dobozba került – és csak 2016-ban került ismét a közönség elé. A rendező nem akarta elvinni a film promóját abba az irányba, hogy a Széttörve A sebezhetetlen 16 éve várt folytatása, ezért a nézők csak a film utolsó képkockáiból tudják meg, hogy a két film egy univerzumban játszódik.

A James McAvoy főszereplésével készült folytatás viszont elég jó fogadtatásokat kapott ahhoz, hogy megnyissa az utat az Üveg előtt, amit a rendező a franchise lezárásának tart. Nem érdekli különösebben a folytatás lehetősége, mert nem érez benne elég kihívást. Elmondása szerint épp ezért van a birtokában filmjei folytatásának joga – hogy másnak se jusson eszébe folytatni őket.

Az Üveg egy hét múlva kerül a hazai mozikba.