Magyar filmmel tér vissza a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey

Öt évvel azután, hogy Kevin Spacey pedofil szexuális zaklatás miatt kirobbant botránya miatt gyakorlatilag kegyvesztetté vált, most visszatér Hollywoodba.

A színész hamarosan a 1242 – A Nyugat kapujában című brit-magyar-mongol koprodukcióban lesz látható Eric Roberts, Terence Stamp, Mátray László, David Schofield, Neil Stuke, Jeremy Neumark Jones és Genevieve Chenneour mellet.

Soós Péter rendezése Batu kán hadjáratát eleventi fel, amikor a mongol sereg megérkezik Esztergom falaihoz, ahol mindent eldöntő ostrom veszi kezdetét. A forgatás idén októberben kezdődik majd.

Spacey legutoljára a Milliárdos fiúk klubja című filmben volt látható, miután a Ridley Scott rendezésében készült A világ összes pénze című produkcióból kivágták az összes jelenetét. A színész az elmúlt években több alkalommal is a nyilvánossághoz fordult, hogy tisztátázza a helyzetét, azonban mindezekből jobbára kínos helyzetek kerekedtek csupán.

Bár az 1242 vitathatatlanul Spacey legnagyobb filmszerepe azóta, hogy 2017-ben felmerültek az ellene felhozott vádak, messze nem ez az első. Tavaly Franco Nero olasz rendezővel dolgozott együtt a The Man Who Drew God című filmben (L'uomo che disegnò Dio), amely egy vak művészről szól, aki embereket rajzol a hangjukról, és akit tévesen megvádolnak egy gyermek szexuális zaklatásával. Nero játszotta a főszerepet, míg Spacey egy kis szerepet kapott, mint rendőrnyomozó, rajtuk kívül Faye Dunaway is szerepelt a produkcióban, melyet egyelőre nem mutattak be.