Kétségtelenül nagy csend övezi a Netflix néhány hete megjelent animációs sorozatát, amely egyébként rendkívül pozitív fogadtatásban részesült a kritikusok és a nézők részéről is. A tíz epizódból álló Carol és a világvége című animációs sorozatról tehát jogosan jelenthető ki, hogy elveszett gyöngyszem a platformon tartalomkínálatában.

A sorozatot nem mellékesen az Dan Guterman készítette, akinek korábban a Community és a Rick and Morty sorozatokat is köszönhettük. A Carol és a világvége egy meditatív történet az életcél megtalálásáról, a hétköznapi dolgok szépségének megbecsüléséről, valamint történet arról, hogy milyen érzéseket és emberi viselkedést vált ki egy közelgő apokalipszis ténye.

A történet főszereplője Carol, aki valahogy nehezen találja meg az utat embertársaihoz, mg körülötte mindenki “falja” az életet, addig ő csupán az idő múlásán mereng, egy a Föld felé közelgő aszteroida azonban mindent megváltoztat.

Az sem mellékes, hogy a Rotten Tomatoes portálon 100 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, míg a nézők 88 százalékra értékelték azt, mindemellett a hazai nézők 76 százalékot adtak rá a Mafabon.

A sorozat eredeti szinkronszerepeiben Michael Chernus, Beth Grant, Mel Rodriguez, Bridget Everett, Martha Kelly, Kimberly Hebert Gregory és Lawrence Pressman hallhatók.

animáció | dráma | vígjáték

Az emberiség globális megsemmisülése fenyeget egy titokzatos bolygó miatt, amely a Föld felé száguld. A hedonista tömegből egy csendes és örökké nyugtalan nő tűnik ki, míg a... több»