Korábban szemtanúi lehettünk, hogyan talál rá őszinte szerelmére, Jennyre a Forrest Gumpban, láttuk ahogy együtt harcol a csapatával egy elveszett katona megmentéséért a Ryan közlegény megmentése című filmben, most pedig megözvegyült, goromba férfiként tér vissza a képernyőkre Az ember, akit Ottónak hívnak című filmben.

Az ember, akit Ottónak hívnak a 2012-es Fredrik Backman, Az ember, akit Ovenak hívnak című regényén alapul. Ez a film a második adaptáció, ami a regényből készül. Az első, a 2015-ös azonos című svéd darab volt, amit Hannes Holm írt és rendezett.

A film egy mogorva 60 éves férfi, Otto sorsát követi, akinek az élete feje tetejére áll, amikor elveszíti feleségét, és kénytelen visszavonulni majdnem 40 éves munkaviszonyából. Otto minden, őt körülvevő dolog miatt dühös lesz, de ez a világ hamarosan megváltozik, amikor új szomszédai beköltöznek, ami váratlan barátságot hoz és megváltoztatja az életét. 

Az előzetes bemutatja nekünk Ottót, a mogorva özvegyet, aki úgy tűnik, hogy minden körülötte lévő dolgot utál. Bosszankodik az emberek miatt, amikor a kutyáik a járdájára pisilnek, dühös lesz a kiszállító teherautókra, amikor a környékükön parkolnak, és még az is irritálja, amikor a szomszédai korán reggel mennek edzeni. Mogorvasága mögött egy gyászoló özvegy húzódik, aki rendszeresen ellátogat felesége sírjához, hogy beszámoljon neki a környék eseményeiről. Úgy tűnik, ez az egyetlen időszak, amikor Otto nem morcos vagy bosszús.

Ha szívesen megnéznéd a filmet, és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva már kezdheted is!

dráma | vígjáték

Otto (Tom Hanks) egy mogorva, magányosan élő özvegyember, akinek határozott elvei vannak, szigorú rutinja, és persze nagy szája. A férfi, amikor csak teheti, megnehezíti a... több»