A március 22-én megjelenő Netflix-film Shirley Chisholm történetét meséli el, az első, az USA kongresszusába beválasztott fekete nőét, aki 1972-ben úttörő elnökválasztási kampányt folytatott.

A filmet az a John Ridley írta és rendezte, aki a 12 év rabszolgaság írójaként Oscar-díjat kapott.

Regina King, aki a címszereplőt alakítja, 2019-ben elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat Barry Jenkins Ha a Beale utca mesélni tudna című James Baldwin-adaptációjáért, de korábban láthattuk már őt olyan alkotásokban is, mint a Jerry Maguire - A nagy hátraarc vagy a Ray.

"Shirley Chisholm rettenthetetlen elszántsága oly sokunkat inspirált, és reméljük, hogy ezzel a filmmel sok következő generációt is inspirálni tudunk" - nyilatkozta a színésznő - "Az, hogy ismét együttműködhetek barátommal és mentorommal, John Ridley-vel és a Participant csapatával, még szebbé teszi ezt az utazást."

King mellett olyan nevekkel találkozhatunk még a színészgárdában, mint például Terrence Howard, Lance Reddick, Brian Stokes Mitchell és King testvére, Reina King aki egyben a film producere is lesz Regina mellett.

"Úgy nézek ki, mint a többi politikus?" - mondja Regina King Shirley Chisholmja, amikor azt mondják neki, hogy pont úgy hangzik, mint minden más politikus a film trailerében. Nézd meg te is a pillanatot és döntsd el, felveszed-e a filmnézős listádra ezt a történelmi események által ihletett filmet!

dráma | életrajzi | történelmi

Életrajzi film Shirley Chisholmról, Amerika első fekete kongresszusi képviselőnőjéről. több»