Mától a Netflixen: 96%, szinte tökéletes az új spin-off sorozat

Tovább bővül a Netflix sikersorozatának az univerzuma, mától ugyanis elérhető a platformon a Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet, amely már most tarolt a kritikusok körében.

Shonda Rhimes gyakorlatilag leporolta a történelmi dráma műfaját, a 2020-ban megjelent A Bridgerton családdal pedig egy olyan hangulatú történetet tett le az az asztalra, amelyre hosszú ideje nem volt már példa, így a sorozat rövid időn belül a Netflix egyik legnézettebb tartalmává vált.

Kétségtelen, hogy A Bridgerton család számos szereplője közül megérdemelne egy önálló spin-offot, így persze érdemes egy kicsit közelebbről is megvizsgálni, miért épp Sarolta királyné került ezúttal a középpontba. A királyné szerepe gyakorlatilag nagyon hamar egybeforrt Golda Rosheuvel megjelenésével, fiatalabb énjét pedig India Ria Amarteifio kelti életre, így ez a történet gyakorlatilag olyan kérdésekre ad választ, hogy miként is került hatalom, és hogy hogyan ismerkedett meg György királlyal.

A sorozat 40 évvel a Bridgertoni krónika eseményei előttre kalauzolja vissza a nézőket, így a cselekmény a jelen és a múlt történései között váltakozik. Ez a széria nemcsak az eredeti Bridgerton család rajongóinak tud újat mutatni, hanem remek belépő az “újonnan érkezőknek” is, de nézzük egy kicsit részletesebben, mit is gondoltak róla a kritikusok, hiszen a Rotten Tomatoes portálon máris 96 százalékos értékelést kapott.

“A sorozat egyik nagy varázsa maga a szemérmetlensége, és hogy a történelmi tények helyett a frizurákra koncentrál. Mi nagyrészt emiatt is élveztük” - jegyzi meg John Anderson, a Wall Street Journal kritikusa.

“Érthető módon a Sarolta királyné nem próbál meg semmi újat mutatni, sokkal inkább egy újabb réteget igyekszik a meglévő történetre ráhúzni”  - írja Brian Lowry a CNN.com-on.

“Egy gazdag, mély és romantikus fantáziavilág” - írja meglehetősen tömören a Hollywood Reportertől Angie Han.

“A Sarolta királyné egyik leglenyűgözőbb teljesítménye, hogy erősebb definíciót ad az alapsorozat excentrikus karakterének, aki most már egyértelműen saját identitással rendelkezik, ami az eredeti sorozat jövőbeli évadaiban az ő valósabb megértéséhez vezet majd” - írja Fletcher Peters, a The Daily Beast szerzője.

dráma | életrajzi | történelmi

A Bridgerton előzménye Charlotte királynő felemelkedése és hatalomra jutása köré épül, és azt meséli el, hogy a fiatal királynő és György király házassága hogyan alakult... több»