Mától látható a Netflixen A császárné című új sorozat, melyben Sisit egy új oldaláról ismerhetjük meg. De mi ez a széria pontosan? Elmondjuk, mit kell tudnod, mielőtt megnézed.

MIT KELL TUDNOM?

A Netflix az otthona a buja filmes történeteknek, amelyekben kívülállók próbálnak beilleszkedni a királyi élet bonyolult világába. Az új német sorozat, A császárné a bajor hercegnőből lett osztrák császárné, Erzsébet, közismertebb nevén Sisi történetét meséli el, aki nehezen alkalmazkodik az élethez az 1800-as évek fojtogató Habsburg királyi udvarában. Szeretett figurává vált, miközben megküzdött a hagyományokkal, és harcolt az egyéniségéért és a szabadságáért. 

KIK JÁTSZANAK BENNE?

A Katharina Eyssen által készített sorozat főszereplői Devrim Lingnau a 16 éves Erzsébetet, míg Philip Froissant a 23 éves uralkodót, Ferenc Józsefet alakítja, akik rendkívüli körülmények között egymásba szeretnek és összeházasodnak. (Kezdjük azzal, hogy Ferenc eredetileg Erzsébet idősebb nővérét, Helene-t vette volna feleségül helyette. És akkor még nem is beszéltünk Ferenc József keménykezű édesanyjáról, aki nagy szerepet játszott fia életében és házasságában).

MIT MOND AZ ALKOTÓ?

"Ami kezdetben vonzott Sisiben, az az egész zűrös, szaftos, diszfunkcionális család volt körülötte. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ő volt az őrült, holott valójában a rendszer és a körülötte lévő dinamika volt az őrült" - meséli a Tudumnak a showrunner és vezető író, Eyssen. "Szeretem a családi történeteket. Szeretem a shakespeare-i családi tragédiákat. Megláttam a potenciált a híres Habsburg királyi családban".  "Erzsébet előre látta a monarchia bukását, a birodalmak összeomlását Európában. Csak nem tudta ezt megfelelően hangoztatni. Ezért lett megszállott lovas, a haja, a külseje, a teste megszállottja" - mondja. "Mindezt azért, mert véleményem szerint egy összeomló birodalom és népe fájdalmát és szenvedését hordozta magában. Erzsébet az én történetemben egy kreatív természeti erő, lenyűgöző sötét oldallal" - mondta Eyssen.

Bár Eyssen ügyelt arra, hogy hű maradjon a történelmi alakok lényegéhez, és nem változtatott meg vagy hajlított el egyetlen történelmi dátumot vagy eseményt sem, de érvényesítette a kreatív szabadságát is, amikor olyan helyzeteket, találkozókat és beszélgetéseket képzelt el, amelyek zárt ajtók mögött történhettek. "Hiteles értelmezésnek nevezem" - mondja.

LÁSSUK AZ ELŐZETEST!

Idelent mutatjuk az előzetest, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma | romantikus | történelmi

Két fiatal találkozik. Sorsszerű találkozás, a közmondásos szerelem első látásra. A férfi Ferenc József osztrák-magyar császár, a nő Elisabeth von Wittelsbach, bajor... több»