80 Sántárám  (2022)

Egy újabb nagyszerű bestseller alapján készült ígéretes sorozatnak örülhetünk ma. A Sántárám egy a '80-as évek Indiájában játszódó dráma, amely mától nézhető az Apple TV+ előfizetői számára. Ha neked is van ilyen előfizetésed, itt jobbra már kattinthatsz is és indulhat a sorozat!

Miről szól?

A Sántárám az 1980-as években játszódik, a helyszín pedig India. A főszereplő a suhanc Lin Ford, aki heroinfüggő és állandóan bajba keveredik. Indiába is azért érkezett, mert Ausztráliából kellett megszöknie, ahol rablásért csukták börtönbe. Bombay nyüzsgő utcán keres menedéket és próbál új életet kezdeni, amit mindjárt egy hazugságra alapoz, miszerint orvos.

A dolgok már alapvetően is elég bonyolultak, de amikor a helyi alvilággal is összeakasztja a bajszát, még bonyolultabbá válnak. Ráadásul megismerkedik egy titokzatos nővel, Karlával, akibe azonnal bele is szeret. De nem tudni, kiben bízhat és megéri-e kockára tenni az életét a nőért.

Kik játszanak benne?

Lin Fordot az a Charlie Hunnam alakítja, akit a legtöbben valószínűleg a Kemény motorosok című filmből ismernek. Karlát pedig Antonia Desplat, aki A Durrell család sorozatból lehet ismerős. Mellettük feltűnik még Alexander Siddig, Vincent Pérez, Fayssal Bazzi, Elham Ehsas, Mavournee Hazel, Radhika Apte és Shubham Saraf is.

Kiknek köszönhetjük?

A Sántárám Gregory David Roberts azonos című bestseller regénye alapján készült. Ebből írt forgatókönyvet Ken Kristensen és Bruce Marshall Romans. A rendezői széket pedig Iain B. MacDonald és Bharat Nalluri foglalták el.