Maugli bedarálta a Vadászt

A dzsungel könyve legújabb adaptációja könnyedén gyűrte le a Vadász és a Jégkirálynőt.

UPDATE: Útközben befutott a hazai bevételi toplista (kattins) is. A dzsungel könyve itthon is körökert vert A Vadász és a Jégkirálynő-re, míg a harmadik helyen A főnök végzett.

Jókorát bukott a A Vadász és a Jégkirálynő Észak-Amerikában. A film 115 milliós büdzséje és a tetemes marketingköltségek mellett mindössze 20 milliót tudott kitermelni a hétvége folyamán. Bár a Universal produkciója világszerte újabb 80 milliót hozott, ez azonban jóval elmarad az elvártaktól. Már eleve az kérdéses volt, érdemes-e franchise-t építeni a hasonló visszafogott sikereket elérő a Hófehér és a vadász-ra, de valószínűleg a stúdió most eggyel közelebb került a válaszhoz. A Chris Hemsworth, Charlize Theron és Jessica Chastain nevével fémjelzett adaptáció még a premierfilm jelentette előnyök mellett is jócskán lemaradt A dzsungel könyve-től, mely egy hete debütált a tengerentúlon. Jon Favreau sikerfilmje 60 milliót kaszált a hétvégén, összbevételei pedig már meghaladják az 528 milliót.

A Universal fantasy-jének ráadásul nem volt komoly kihívója a hétvégén. Hiába vetítik péntektől Tom Hanks új filmjét, az Hologram a királynak -et, és a Michael Shannon és Kevin Spacey főszereplésével készült Elvis & Nixont, mindkét filmet csak limitált vásznon mutatták be, és előbbi is csak alig 1 millió felett hozott.

A dobogó harmadik fokát a Barbershop: The Next Cut (Birkanyírás) szerezte meg, mindössze egy helyet csúszva vissza a múlt heti eredményéhez képest.

A teljes bevételi listát a Mafab boxoffice felületén érhetitek el.

57 Birkanyírás 3. (2016)

dráma | vígjáték

Több mint 10 év telt el azóta, hogy utoljára Calvin fodrászüzletében jártunk. Bár a társaság maradt a régi, az üzlet alapos változáson ment keresztül. Ezek közül az egyik... több»

akció | dráma | fantasy

A Vadász és a Jégkirálynő filmtartalom: Mielőtt Ravennát legyőzte volna Hófehér, a boszorkány testvére, Freya a vadon mélyén épített jégpalotában élt, ahol erős... több»

78 A dzsungel könyve (2016)

családi | dráma | fantasy

Egy árva fiú a dzsungelben cseperedik fel, de nem marad segítők nélkül. Társai között egy medve, egy fekete párduc és farkasok is akadnak. Sir Kán azonban már hosszú ideje feni... több»