Minden bizonnyal már a legnagyobb Alien-rajongók sem tudják követni Neill Blomkamp filmjének sorsát.

2015-ben milliók nagy örömére a 20th Century Fox Ridley Scott nyomására megkérte a District 9 rendezőjét, Neill Blomkampot, hogy fagyassza be az Alien 5 körüli munkálatokat az Alien: Covenant bemutatásáig. Nos, az Allocine értesülései szerint úgy tűnik, végleg lemondhatunk a hivatalos folytatásról.

"Sosem készült el hozzá a forgatókönyv" - árulta el Scott. "Csak egy ötlet volt, ami egy tíz oldalas vázlatból fejlődött ki, melynek én láttam volna egy produceri teendőit. De nem fejlődött. A Fox úgy döntött, nem akarja megcsinálni, és ennyi." Amikor a sajtó munkatársai arról kérdezték a rendezőt, hogy szerinte valaha elkészül-e a folytatás, csak ennyit reagált: "Nem hinném, nem."

Ez nem csak a franchise rajongóinak, de Blomkampnak sem túl jó hír, elmondása szerint ugyanis rengeteget dolgozott már a projekten, és számos ígéretes concept artot is megosztott a követőivel, arról nem is beszélve, hogy az Alien 5-ben sok-sok évnyi várakozás után tért volna vissza Michael Biehn és Sigourney Weaver.

Az Alien: Covenant május 18-tól látható a hazai mozikban.