'Ne mondd meg nekem, hogyan írjak, b*szd meg' - mondta James Cameron Schwarzeneggernek a Terminátor forgatásán

Kiderült, hogy James Cameronnal szemben még maga Arnold Schwarzenegger is tehetetlen.

Legalábbis ha forgatásról van szó. A Netflix most megjelent Arnold című életrajzi dokujában a színész elmondta, hogy annak idején volt egy kisebb összeszólalkozás közte és Cameron között a Terminátor forgatásán. “Épp azt a jelenetet vettük fel, amely egy rendőrőrsön játszódik. Arról a pillanatról van szó, amikor azt mondom ‘Még visszatérek.’ Ennek azt kellett volna jelentenie, hogy ‘Nem gond, visszajövök később.’” - mondta a színész.

Schwarzenegger saját meglátása szerint nem akarta a “Visszajövök.” állítást használni, mivel az túl viccesen hangzott és végül is egy kiborgról van szó, így saját meglátása szerint a “Visszatérek.” sokkal gépiesebbnek hatott.

“Erre ő azt mondta nekem: ‘Te vagy az író?’ Mire azt feleltem, hogy: ‘Nem.’ Erre ő csak rávágta, hogy: 'Akkor ne mondd meg nekem, hogyan írjak, baszd meg’” - mesélte Schwarzenegger.

Ezt a harcot végül Cameron nyerte, hiszen a film eredeti szinkronjában az “I'll be back” hangzik el, Schwarzenegger pedig maga is elismerte, hogy a rendezőnek igaza volt. “Azt hiszem, ez lett a legtöbbet idézett filmes mondat a mozifilmek történetében. Szóval ez csak megmutatja, hogy kinek volt igaza és kinek nem” - mondta a színész.

88 Arnold  (2023)

dokumentum | életrajzi

Ismerd meg Arnold Schwarzenegger életét, a súlyemeléssel töltött napjaitól kezdve a hollywoodi sikerein át a kaliforniai kormányzóságáig, valamint nyerj betekintést a... több»

Rendező: Lesley Chilcott
Szereplők: Arnold Schwarzenegger