Nem a Wednesday volt 2022 legtöbbet streamelt sorozata, óriási meglepetés a filmek között

A Netflix Stranger Things című kasszasikere a negyedik évad megjelenésével az Egyesült Államokban tavaly a legtöbbet streamelt tévéműsor - és összességében program - volt.

A sci-fi sikersorozat 2022-ben 52 milliárd streamelt percet futott, ami a legmagasabb szám azóta, hogy a COVID által vezérelt zárolás miatt a nézők 2020-ban 57,1 milliárd percig nézték az NBC A hivatal című műsorát. Az olyan eredeti tartalmak dominanciáját, mint a Stranger Things, az is kiemelte, hogy a Duffer testvérek sorozatából mindössze 34 epizód készült, szemben a The Office 192 epizódjával. 

A Netflix szerint a Stranger Things 4. évada tartja az első számú legnézettebb angol tévésorozat címét a megjelenés első négy hetében: a negyedik évad világszerte 1,35 milliárd órát gyűjtött a kezdeti 28 napos időszakban. (A becslések csak az Egyesült Államokra vonatkoznak.) Ezt követi a Wednesday, amely a Netflix szerint 1,24 milliárd órányi nézettséget ért el ugyanebben az ablakban (és a Netflix originals sorozatok listáján a 3. helyre került, a Stranger Things és az Ozark mögött).

Miközben az eredeti tartalmak nagy közönséget vonzottak, a régebbi tévéműsorok továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendtek a streaming platformokon. A második legnézettebb műsor 2022-ben összességében az N.C.I.S. - NCIS - Tengerészeti helyszínelők , a CBS bűnügyi drámasorozata volt, amelynek 356 epizódja a Netflixen 38,1 milliárd percnyi nézettséget hozott. 2021-ben a Netflixen a CBS 2005-20 között futó Gyilkos elmék volt a legnézettebb műsor az Egyesült Államokban (33,9 milliárd percnyi nézettséggel).

A legtöbbet sugárzott amerikai műsorok rangsorának 3. helyén a Cocomelon, a Moonbug Entertainment tartósan népszerű gyerekműsora állt a Netflixen, 37,8 milliárd megtekintett perccel. Ezt követte a Jason Bateman és Laura Linney főszereplésével készült Netflix-eredeti Ozark, amelynek negyedik és egyben utolsó évada 2022-ben kerül a streamingszolgáltatóra.

A 2022-es top 10 legtöbbet streamelt műsorát a Disney+ Encanto című animációs filmje; az ABC A Grace klinika ismétlése a Netflixen; a Gyilkos elmék (amely 2022 közepéig volt elérhető a Netflixen, most pedig a Hulu és a Paramount+ műsorán fut); a Bluey című animációs gyermekműsor a Disney+-on; valamint a Szívek szállodája és a Seinfeld ismétlése a Netflixen.

Összességében az amerikaiak tavaly több mint 19,4 millió évadnyi tartalmat streameltek, ami 27 százalékos növekedés a 2021-es 15 millió-ról a Nielsen (statisztikákat gyártó, elemző cég) szerint.

Filmes fronton az Encanto volt az év első számú legtöbbet streamelt címe. A Lin-Manuel Miranda ( Ő áll a nagysikerű Hamilton musical mögött is.) által komponált eredeti dalokat tartalmazó filmet 2021 decemberében mutatták be a Disney+-on, és 2022 folyamán 27,4 milliárd percnyi nézettséget ért el (ami 269 millió megtekintésnek felel meg). Az Encanto több mint kétszer annyi nézési időt ért el, mint a következő legnézettebb filmek, a Pixar Pirula Panda (szintén a Disney+-on) és a Universal/Illumination Énekelj! 2-je a Netflixen.

Megjegyzendő, hogy a Nielsen cég egy hangalapú tartalomfelismerési módszert használ a televíziós háztartások egy részhalmazának nyomon követésére - amely kizárja a mobileszközöket és a PC-ket. Ezen adatok alapján a Nielsen extrapolálja a becsült teljes amerikai streaming-nézést olyan platformok esetében, mint a Netflix, a Hulu, a Disney+, az Amazon Prime Video, az HBO Max, a Peacock, a Pluto TV, az Apple TV+ és a YouTube.

80 Encanto  (2021)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

A Madrigal család Kolumbia meseszép hegyei között élik csodálatos mindennapjaikat egy varázslatos kis házikóban. Minden családtak rendelkezik varázserővel. Szupererő,... több»