Nem DiCaprio alakítja Scorsese új filmjének főszerepét, de ez a választás sem rosszA kép forrása: La-La Land Entertainment

Martin Scorsese egy ideig még nem tervez pihenni, a legendás rendező hamarosan ugyanis ismét egy új projekten dolgozik majd.

Bő egy év van még hátra a Killers of the Flower Moon premierjéig, a produkció főszerepeiben Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, John Lithgow, Brendan Fraser, Jesse Plemons, Nathaniel Arcand és Pat Healy lesznek láthatóak, gőzerővel zajlik azonban már Scorsese következő filmjének előkészületei.

Hivatalos címet a projekt egyelőre még nem kapott, az viszont már most tudható, hogy a kultikus The Grateful Dead zenekar történetét dolgozza majd fel. Egyelőre az is kérdéses, hogy a formáció melyik “életszakaszát” is ismerhetjük meg, annyi bizonyos azonban, hogy Jonah Hill már ott van a fedélzeten, aki Jerry Garciát alakítja majd.

A film az Apple égisze alatt készül, ahol Scorsese jelenleg is dolgozik a már fentebb említett Killers of the Flower Moonon. A rendező egyébként korábban a 2017-ben Long Strange Trip című dokumentumfilm produceri munkálatait látta el, amely szintén a The Grateful Dead munkásságát dolgozza fel.

dokumentum

Egy inspiráló történet a Grateful Dead zenekarról. A banda tagjainak élete gyakran bonyolult és kusza, ezt igyekszik bemutatni ez a dokumentumfilm. Soha nem látott felvételek... több»