Amikor egy horror majdnem olyan hosszú, mint a Bosszúállók 4, akkor elérkezett a jelzők ideje: baromi hosszú rettegést ígér az Az - 2. fejezet!

Miután Stephen King látta az Az 2-t, csak annyit írt a Twitteren: Epikus. Nos, ez valószínűleg egyrészt úgy általában a film egészének szólhat, de most már gyanítjuk, hogy a játékidőnek is köze van a dologhoz.

A rendező, Andy Muschietti ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy az Az - 2. fejezet játékideje 165 perces lesz, ami mindössze 16 perccel rövidebb, mint a Marvel moziverzumának harmadik fázisának nagy fináléja, a Végjáték.

"Egy film végleges változata mindig nagyon más ahhoz képest, mint, amikor írod a forgatókönyvet és építed a sztorit. Amikor végül elkészül a végső vágás, és azt látod, hogy négy órás, rájössz, hogy néhány dolgot ki kell hagynod. Nem állhatsz elő egy négy órás filmmel, mert az emberek elkezdik magukat kényelmetlenül érezni - függetlenül attól, amit néznek -, így végül két óra negyvenöt percnél álltunk meg, de a tempója nagyon jó" - nyilatkozta a Digital Spy-nak a rendező.

A film története 27 évvel az első rész eseményei után játszódik Derryben, amikor a Vesztesek klubjának tagjai ismét találkoznak, ezúttal azonban már nem kockáztathatnak: örökre a feledésbe kell taszítaniuk a gyilkos bohócot, Pennywise-t.

A James McAvoyJessica ChastainJaeden Lieberher és Bill Skarsgård főszereplésével érkező Az - 2. fejezet szeptember 5-től látható a mozikban.