A norvégok tovább dübörögnek a skandináv mitológián alapuló horrorfilmek piacán. Emlékezhetünk, hogy a Troll tavaly év végén meglepően nagyot ment, nem véletlenül lett a Netflix legnézettebb nem angol nyelvű filmje. De nem csak a gigantikus sziklaember sztoriját dolgozták fel, hiszen megérkezett a Netflixre a Viking farkas!

A filmet eredetileg már 2021-ben bemutatták a norvég mozik, de a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában csak a napokban vált elérhetővé. A film a klasszikus farkasember sztorit dolgozza fel, és ha nem is ér fel a téma legnagyobbjaihoz, egy kis esti borzongásra kiválóan alkalmas.

A sztori még a viking hódítások idején kezdődik, amikor a viking harcosok Normandia partjainál fosztogatnak. Találnak egy régi katedrálist, amelynek mélyén egy titokzatos ajtót kinyitva szabadjára engednek egy ősi farkasdémont. Az pedig szépen velük megy a hajójukkal haza.

Ekkor ugrunk egy méreteset az időben, egészen napjainkig, amikor az ifjú Thale egy új városba költözik. A város melletti erdőben aztán egy kegyetlen gyilkosság szemtanúja lesz, amelyet egy torz farkas követ el. A hatóságok szerint egyszerű állati támadásról van szó, de Thale tudja, hogy nem így van. Ráadásul mintha a szörnyeteg már őt is megfertőzte volna.

A film nem fogja megváltani a horror műfaját és nem is említhető egy napon az olyan klasszikusokkal mint az Az üvöltés vagy az Egy amerikai farkasember Londonban. De arra így is kiválóan alkalmas, hogy valamelyik este egy kicsit a frászt hozzuk saját magunkra.