Olivia Newton-John neve szinte megkerülhetetlen az amerikai filmművészetben. Az ikonikus énekesnő és színésznő 73 évesen, a mellrákkal folytatott több évtizedes küzdelem után augusztus 8-án hunyt el.

A legtöbben alighanem a Pomádé című filmből ismerhetik őt, a színésznő munkássága a musical műfajában viszont kétségtelenül megkérdőjelzhetetlen. Alábbi listánkkal az ő emlékének szeretnénk emléket állítani.

#5

87 Pomádé  (1978)

(27) (32)

musical | romantikus

SkyShowtime

Danny (John Travolta) és Sandy (Olivia Newton-John) a nyári szünidő  alatt egymásba szerettek, de a vakáció véget értével azt hitték, már sosem látják viszont egymást. Nagy... több»

Kétségtelen, hogy Olivia Newton-John pályafutása egyik legikonikusabb alakítását hozza a filmben John Travolta partnereként. Sandy Ollson szerény és visszahúzódó karaktere a történet végére egy igazi vad és merész személyiséggé alakul át, ez az átalakulás pedig a mai napig a film csúcspontjaként értelmezhető, amely You're The One That I Want című duettben teljesedik ki.
#4

71 Rongy élet  (2000)

romantikus | vígjáték

A történet a nagymama temetésével indul. A szertartáson előjönnek a régi sértettségek és titkok, a család darabjaira kezd szétesni. több»

A film egy család történetét meséli el, amely a matriarcha halála után összejön, Newton-John pedig Bitsy Mae Harling - egy rossz hírű helyi énekesnő - szerepét alakítja.
#3

dráma | romantikus

A Búcsúmulatság című drámában Nick, a sikeres építész kénytelen szembesülni az igazsággal: betegsége és közte az AIDS bizonyult erősebbnek. Élete utolsó napjait azonban... több»

Ez az LMBTQ+ dráma az egyik első olyan film volt, amely nyíltan ábrázolta az AIDS-betegek méltósággal történő távozását. A film egy kétnapos parti köré épül, amelynek során egy meleg építész, akinél progresszív multifokális leukoencefalopátiát diagnosztizáltak, úgy dönt, hogy vacsorapartit rendez az összes családtagja és barátja számára, amelynek végén véget vet saját életének.
#2

47 Two of a Kind  (1983)

(1)

fantasy | romantikus | vígjáték

Az Úr az emberek gonoszsága miatt a világvégét tervezi. Két főangyala azonban kialkudik még egy esélyt az emberiség számára. Ha két találomra kiválasztott, egymást nem... több»

Travola és Newton-John a Pomádé után a 80-as évek egyik legismertebb romantikus fantáziafilmjén dolgozott együtt. A filmben négy angyal egy problémás pár segítségével próbálja megmenteni a Földet és megváltani az egész emberiséget. A színészpáros között pedig újra érezhetően működik a kémia.
#1

45 Xanadu  (1980)

(1)

fantasy | musical | romantikus

Aki a 80-as évek disco-slágereit és Olivia Newton-John dalait szereti, nem fog csalódni ebben a habkönnyű zenés-táncos fantasy filmben! De az alkotók gondoltak az idősebb... több»

Amikor egy Kira nevű görög múzsa lejön a Földre, arra inspirálja az alkotói válsággal küszködő művészt, Sonny Malone-t, hogy Danny Mcguire (Gene Kelly) építési mogullal társuljon, és építsen egy görkorcsolyás éjszakai klubot Xanadu néven. Newton-John a Xanadu-ban nyújtott énekes és színészi teljesítményével bebizonyította, hogy ő tényleg mindent tud, ami egy izgalmas és szórakoztató filmhez kell.