Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Pomádé (1978)

Grease
Filmadatlap
 
27
Szereplők
28
Vélemények
24
Képek
2
Videók

Galéria (24)

John Travolta
Olivia Newton-John
Olivia Newton-John

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 14.

legújabb vélemény

1
Imádjuk, de nem a történetért...

Talán a filmtörténet egyik legrosszabb darabja, mégis imádjuk. Egy gyenge limonádé, nem különösebben nagy színészi alakításokkal... de a zene mindent feledtet. Mert a zene az, ami miatt sokak kedvence, beleértve engem is. Imádjuk a tinilamúrt, a táncokat, a dalokat. Ha még nem láttad, azért nézd meg. Ha azt gondolod, hogy nem ismered a Grease-t, lehet, hogy meg fogsz lepődni. Mert életedben egyszer már tutira hallottad legalább az egyik dalát. Szóval! Táncra, dalra fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2019. 03. 17.

0

A történet egyszerű, de nem is ez, hanem a dalok, a tánc miatt imádták akkor és ma is. John Travolta és Olívia Newton-John igazi szerethető, összeillő párost alkot.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Nem is tudom,hányszor láttam már,de egyszerűen nem tudom megunni.Élvezem minden kockáját,akárhányszor nézem.Zseniális musical,és Travolta eszméletlen nagyot játszik benne,de Olivia Newton-John ebben méltó partnere. Minden generációnak kötelező.Klasszikus!

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

0

Minden idők egyik legsikeresebb zenés filmje szerintem J. Travolta óriásit alakít benne . A történet is nagyon jó van romantika izgalom és minden ami kell. A zenék örökzöld slágerek maradtak egy megunhatatlan filmeposz :) Üdv Yosi

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Nem az én műfajom ez a fajta zenés romantika de Travolta egyszerűen elviszi a hátán a filmet és még számomra is emészthetővé tette. Egyrészről szerettem mert kellemes karaktereket raktak bele másrészről viszont gyengécske volt a történet.

 
HE7EDIK   2018. 07. 20.

0

Időtálló klasszikus. Travolta nevét megismerte a világ és Olivia oldalán olyan finálét rittyentenek a végére olyan dallamokkal ami a mai napig világsláger.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

Az egyik kedvenc musicalem, aminek a címét nem kellett volna lefordítani, hisz mindenki Grease-ként ismeri. Fülbemászó, tanulható dalok, szerethető szereplők. Ebben az esetben az sem számít, hogy kiszámítható a cselekmény, hiszen a fent említettek kompenzálnak. Többször nézős mozi, ami leginkább feliratosan élvezhető.

A film összbevétele 394 955 690 dollár volt (imdb.com).

 

Egyértelmű, hogy a két tinikaraktert (illetve az összeset) nem tinikorú színészek játszották. Ennek oka az volt, hogy nem egy tinifilmet akartak csinálni, hanem a lehetető legszélesebb közönséget megszólítani.

(JRD )
 

Csak Magyarországon használják a film címére a Pomádét. A világon mindenhol Grease. (Pomádé: olcsó, kellemetlen szagú hajkenőcs volt. Ma inkább már waxot, zselét vagy hajlakkot használnak helyette).

(JRD )
 

A Rydell High School egy valójában is létező és mai napig működő, középiskola, neve Venice High School.

(Bogi87)
 

A Saturday Night Life tévésorozat egyik 1982-es epizódjában van egy humoros jelenet, melyben Olivia alakítja a „jó” lányokon gúnyolódó, cigarettázó, bőrdzsekis „rossz” Sandyt.

(Bogi87)
 

A Frosty Palace jelenetben Sandy és Tom felett látható egy elhomályosított plakát, egy egykori Coca Cola-reklám látható, mivel a filmet eredetileg a Coca Cola szponzorálta volna, ezt azonban utólag megváltoztatták Pepsi Colára.

(Bogi87)