Óriási visszhangot kapott A majmok bolygója: A birodalom előzetese

A Disney és a 20th Studios A majmok bolygója: A birodalom című filmjének marketingje erősen beindult.

24 óra alatt 75 millióan nézték meg a trailert olyan platformokon, mint a YouTube, a Facebook vagy az X/Twitter adta hírül a Variety.

"Nem is lehetnénk jobban elragadtatva az első trailerünk hatalmas visszhangjától" - mondta Asad Ayaz, a The Walt Disney Studios és a Disney+ marketingért felelős elnöke a Variety-nek adott nyilatkozatában - "Az izgalomtól és a várakozástól kezdve az új karakterek és helyszínek körüli találgatásokig egyértelmű, hogy a rajongók alig várják, hogy láthassák Wes Ball és a 20th Century Studios epikus új filmjét."

A trailer 24 óra alatt 72 000 említést ért el, amit 11 000 TikTok-kommentár és egy top 10-es trend erősített az X-en. A stúdió a hivatalos klip megjelenése előtt egy nappal indított egy trailer tease-t, ami 24 óra alatt 25 millió megtekintést ért el. Összességében a legújabb epizód előzetese 100 millió megtekintést ért el a film marketing bevezetési időszakában,ami igencsak figyelemreméltó.

Bár a ezek a számok kiemelkedőek, természetesen nem vehetik fel a versenyt az olyan közelmúltbeli Disney kasszasikerekkel, mint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! (172 millió megtekintés), Avatar: A víz útja (148 millió) és A kis hableány (104 millió). Nem mintha a stúdió valaha is arra számított volna, hogy a Majmok bolygója remake vetekszik az MCU tartalmaival vagy a történelem legnagyobb bevételt hozó filmjének folytatásával.

Az útvesztő rendezője, Wes Ball által rendezett film újraindítja a franchise-t hét évvel a Caesar-trilógia befejezése után (amely 2011 és 2017 között futott és Caesar volt a főszereplője). Mindhárom film több mint 450 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

A Birodalom nemzedékekkel a legutóbbi epizód, A majmok bolygója: Háború után játszódik, amikor a majmok már a Föld domináns fajává váltak, az emberek pedig visszafejlődött, elvadult állapotban vannak. Egy új majomvezér más majomklánokat kezd rabszolgasorba taszítani a titkos emberi technológia felkutatására, ami egy fiatalabb, Noa nevű majmot arra késztet, hogy elinduljon a szabadság keresésére. 

A disztópikus sztori 2024. május 24-én kerül a mozikba a Disney és a 20th Century Studios forgalmazásában.

akció | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult... több»