Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A majmok bolygója: Háború


(War for the Planet of the Apes)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál… amíg bír. És készülődik.
A háború ugyanis elkerülhetetlen. Caesar, a harcedzett és szuperintelligens csimpánz, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani.
Mindkét fél tudja, hogy az emberiségnek nincs több esélye. Ha most kudarcot vall, végképp eltűnik a Föld színéről.

A különlegesen sikeres előző két rész után a folytatást természetesen az előző rész (és a Cloverfield) rendezője valamint a Die Hard 4.0, Az emlékmás, a Farkas, és A majmok bolygója előző részének írója készített. Ez a film nem majmolja, hanem mindenben felülmúlja az előzményeit – és a stúdió máris bejelentette, hogy nagy sikerre készül, és a sorozat folytatódni fog. (Intercom)

(hp)
 
2017. 07. 14. 10:54 

Utoljára A gyűrűk ura kapcsán fogott el az érzés... itt egy újabb tökéletes trilógia, ami minden egyes résszel még jobb tudott lenni, a Háború pedig egész egyszerűen zseniális. Minden ízében tökéletes film, ami messze túlmutat a látványos blockbustereken. Nálam eddig az év filmje!

 
2017. 07. 13. 22:41 

Andy Serkis egyszerűen parádés! Ami a filmet illeti, meg lennék lepve, ha idén látnék ehhez mérhetőt. Nem találok rajta fogást. Remek látvány, kimagasló sztori, lehengerlő színészi alakítások, nincs miről beszélni. Hollywood tud ilyet is, ami a Transformers meg A múmia (Karib-tenger kalózai 5 stb) után megkönnyebbülés. Matt Reeves rendező előtt pedig le a kalappal, filmtörténelmet írt ezzel a trilógiával.

 
2017. 07. 13. 21:35 

Rajongója vagyok az előző két résznek, így magas elvárással indultam. Le kell szögezni, hogy a róla megjelent előzetesek kicsit becsapósak, elég pörgős tempót diktál, de maga a film inkább lett egy kemény történetmesélés, és egy nagyon jól működő erős dráma. De ettől véletlenül sem kell eltántorodni. Gyönyörűen lezárja, ezt a történetet, méltó darabja az előzmény trilógiának. Két piszok erős karaktert állítottak egymással szembe. Ceasar tekintete, vonásai és minden mozdulata itt a legkidolgozottabb (egyébként ezt az összes majomról el lehet mondani). Fantasztikus, amit megenged a technika 2017-re egy filmnél. Woody Harrelsont ritkán látni ennyire kemény szerepben, de minden jelenetén érezni a feszültséget, és mikor elmagyarázza tettének miértjét, a talán legkomolyabb és legdurvább párbeszéd a filmben. Nem piszkál bele az 1968-as eredeti alkotásba, sőt rengeteget tesz hozzá. Sok mindent megmagyaráz, például, hogy miért némák az emberek, hogyan kerültek a majmok abba a sivatagi környezetbe. Sok utalás van a film során, ami rajongóknak beindítja a fantáziáját. A lezárása szívszorító - le esett az állam, hogy hozták össze ennyire jól előzményként ezt az egészet. A trilógia darabjaiból egyik sem hasonlít stílusjegyileg, de az biztos, hogy drámailag ez a legerősebb, és a tempóját tekintve is lassúbb mint az előző. Komoly film lett - minimális (néha talán oda nem illő) poénnal, és egy érdekes irányból közelít meg egy háborút. a hírt, hogy a rendező tervez folytatást. Személy szerint én örülnék neki, sok mindennel lehetne foglalkozni, ami még közelebb visz a klasszikus - szenzációs eredetihez!

Andy Serkis
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Andy Serkis
Woody Harrelson
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Matt Reeves
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Andy Serkis
Matt Reeves
Woody Harrelson
Andy Serkis
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Andy Serkis
Matt Reeves
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
 

Andy Serkis az MTV-nek adott interjújában elmondta, hogy bár ezzel a filmmel véget ér a trilógia, a franchise jó eséllyel folytatódni fog, igaz, immáron Caesar karaktere nélkül.

(hp)
 

– Amikor hét-nyolc évvel ezelőtt elkezdtünk gondolkodni a projekten, akkor nagyon határozottan egy trilógiát láttunk magunk előtt – mondta újságíróknak Peter Chernin, a film producere. – Tudtuk előre, hogy egyre intenzívebb, egyre akciódúsabb, egyre izgalmasabb filmeket akarunk csinálni. Így logikus: a majmok okosabbá válnak, azután kénytelenek szembefordulni az emberrekkel, és végül el kel dőlnie, ki az úr a bolygón. Ezt mindig is egy sorozatként képzeltük el, és amikor végül kiderül, hogy kié lett a Föld, véget kell érnie. A sokszázmilliós produkciókért felelős filmes azonban mégsem olyan határozott, mint hinnénk. – Közben nagyon megszerettük a majmokat, meg ezt a különleges világot. Ha akarjuk, van még itt elmesélhető történet. És mi nagyon szeretünk mesélni… (IC Press)

(hp)
 

Andy Serkis, Terry Notary és Karin Konoval az egyedüli olyan színészek, akik az új Majmok bolygója-trilógia mindhárom részében feltűntek.

(hp)
Filmsomnia.hu - A majmok bolygója: Háború
A majmok bolygója: Háború, az újraindított széria legjobban sikerült darabja. Izgalmas, okos és brutális, ugyanakkor érzelmekkel is teli. A trilógia tökéletes lezárása. 85/100
Movieaddicts: A majmok bolygója: Háború
A harmadik, lezáró film tovább vitte a második részben lefektetett vonalat. Látványos, de okos sci-fi, ami nem csak a szemnek, de gondolkodó elmének is ízletes táplálékkal szolgál. Erényei ellensúlyozzák a hibáit, így nem okoz csalódást. Csak ajánlani tudom, főleg annak, akinek tesztet az előző rész. A kritikusok az előző résznél is jobban kedvelik, teljesen megérdemelten. 8,5/10
VOX: A majmok bolygója - Háború
A trilógia-záró epizód remekül emeli be a háborús filmek toposzait, „csendesebb” időszakaiban pedig a lenyűgöző operatőri munkának hála, a látvány az epikus western mozikat juttatja eszünkbe. Apróbb hibái ellenére (egy-két logikai baki és némi redundancia) a Háború és a reboot előző két filmje simán ott van a legjobb franchise-ok között. 85/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.