Rá sem ismerünk Helen Mirrenre, új filmmel jön a színésznő (fotó)

Guy Nattiv rendezésében érkezik Golda történelmi portréfilm.

A film története Golda Meir, Izrael volt miniszterelnökének életét dolgozza fel, amelynek címszerepében nem más, mint Helen Mirren lesz látható. A stábhoz csatlakozott a Netflixen elérhető Dix pour cent sztárja, Camille Cottin is, a forgatókönyvet pedig a Florence - A tökéletlen hang kapcsán ismertté vált Nicholas Martin írta.

A Golda cselekménye egy meglehetősen feszült történelmi pillanatra, az 1973. október hatodikán kitört jom kippuri háború eseményeire fókuszál, amely Meir korábbi elmondása szerint egy valóságos thriller volt, és amely során számos nehéz és ellentmondásos döntést kellett meghoznia.

“Golda Meir egy félelmetes, hajthatatlan és erőteljes vezető volt. Nagy kihívás számomra ábrázolni őt élete legnehezebb időszakában” - nyilatkozta a szereppel kapcsolatban Helen Mirren.

A film rendezője Guy Nattiv elmondta, hogy régóta nagy csodálója Helen Mirrenek. “Valósággal beleolvadt a karakterébe. Tehetséggel, intelligenciával, mélységgel és érzelmekkel, igazságot adott ennek a hihetetlen nőnek a gazdag személyiségének és összetettségének” - jegyezte meg a rendező.

A Golda forgatása mindössze hat hétig tartott Londonban, a premierrel kapcsolatban egyelőre nincsenek bővebb információk, a közeljövőben azonban várhatóan gyakrabban hallunk még a produkcióról.