RIP James Bond: A 007-es sírkövét bárki felkeresheti (videó)

A 2021. szeptemberében mozikba került Nincs idő meghalni-ban Daniel Craig utolsó alkalommal formálta meg James Bondot. A franchise rajongói azonban nem csak Craigtől, hanem a 007-es ügynöktől is kénytelenek voltak búcsút venni.

Egy biztos, hogy a jövőben teljesen új irányt vesz majd a kultikus filmszéria, hiszen Bond karaktere életét vesztette a film lezárásában, a történet ezen mozzanata pedig hatalmas inspirációt nyújtott néhány elszánt rajongónak.

A Feröer-szigetek északkeleti részén található Kalsoy szigete szolgált a történet főgonoszának, Ljutsifer Safin búvóhelyéül. A helyi lakosok pedig felvállalták, hogy a valóságban is síremléket állítanak James Bond emlékének, amelyet a Kallur világítótoronynál helyeztek el.

“James Bond emlékére, 1962-2021” - olvasható a sírkövön, amelynek kialakítása megegyezik Bond szüleinek sírkövével, amelyet a Skyfallban is láthattunk. A kőtáblára az alábbi szöveg került: “Az ember igazi feladata az, hogy éljen, nem pedig az, hogy létezzen.”

Ez a gondolat a Ralph Fiennes által megformált M-től hangzott el a Nincs idő meghalniban, a James Bond könyvek szerzője, Ian Fleming pedig a Csak kétszer élsz című kötetben használta. Az idézet egyébként Jack Londontól származik.

A síremléket egyébként maga a miniszterelnök leplezte le március 23-án, az elhelyezésről készült videót lentebb meg is nézhetitek.