A Disney igencsak ráerősít a Végjáték sikerére a jövőben, hiszen közel 12 kategóriában jelölte a produkciót Oscar-díjra. A rajongók nem kis felháborodására azonban Robert Downey Jr. neve nem szerepelt a listán, úgy tűnik azonban, hogy mindez mégsem a stúdió döntése volt. Mondjuk a részleteket!

A napokban adott interjút a színész a The Howard Stern Show című rádióműsorban, amely során többek között felmerült a korábban nagy port kavart Martin Scorsese nyilatkozata a Marvel filmekkel kapcsolatban.

Scorsese egészen lesújtó véleménnyel volt a szuperhősfilmekről, mi szerint ezek a filmek egyszerűen nem filmek, csupán vidámparki attrakciók, így sokakban felmerült a kérdés, hogy a szakmában hasonló, általánosan uralkodó felfogás miatt nem jelölték sosem Robert Downey Jr-t Oscar-díjra egy Vasemberként nyújtott alakításáért.

„Örülök, hogy ezt felhoztad, mivel jó néhányszor felmerült már ez a dolog, hogy a nevem egy Oscar-díjon szerepeljen, és én jobb szerettem volna, ha nem így történik” – nyilatkozta a színész.

Bár a rajongók többsége talán csakugyan egy aranyszobrocskával jutalmazná Tony Stark alakítását, úgy tűnik, hogy Robert Downey Jr. teljesen kiteljesedett a szerepében, és hogy ő is elengedte már Tony Starkot.

Via The Hollywood Reporter