Samuel L. Jackson bevallotta, hogy melyik szerepeit szereti a legjobban

Samuel L. Jackson nemrég Jimmy Fallon műsorában járt, mert legújabb filmje, az Üveg hamarosan a mozikba kerül – de ennél sokkal érdekesebb témák is szóba kerültek a beszélgetés során.

A 70. életévét nemrég betöltött színész mesélt például arról, hogyan szokott le a dohányzásról, hogy milyen régóta házas, majd Fallon egyszer csak nekiszegezte a kérdést, hogy el tudja-e mondani, melyek voltak karrierje során a kedvenc szerepei.

Ahhoz mérten, hogy a színész milyen sok legendás filmben alakított ikonikus karaktereket, kellett azért egy kicsit gondolkodnia – illetve élt azért a lehetőséggel, hogy csaljon is egy kicsit.

Az ötödik helyre Nick Fury karakterét tette, aki bár egyik Marvel-filmben sem játszik főszerepet, karaktere mégis meghatározó eleme a történetek alakulásának. 2019-ben legalább 2 Marvel-filmben is feltűnik – a Marvel Kapitányban és a Pókember – Idegenben című részben is.

A negyedik helyen csalt egy kicsit, mert összevonta a Quentin Tarantino rendezében készült Ponyvaregény, Jackie Brown és Django elszabadul című filmekben alakított karaktereit, akikben szerinte elég sok a közös. Kemény fickók, akik tudják, hogy mit akarnak és tesznek is érte.

A harmadik helyre Mace Windu szerepe került – igen egyszerű indokból: mert jedi és kész. Ezt pedig nehéz überelni.

A színész itt ismét csalt egy kicsit a felsorolásban, és valószínűleg öntudatlanul, mert kihagyta a második helyet és rögtön az elsőre ugrott. Kedvenc szerepe pedig nem más, mint Mitch Hennessey az Utánunk a tűzözön című filmből, amelyben Geena Davisszel szerepelt. A színész elmondása szerint nagyon élvezte a munkát, rengeteget szórakoztak a forgatás alatt, és itt érezte azt is, hogy igazi kapcsolat van a film és a közönség között – főleg akkor, amikor a tesztvetítést tartották. Az eredeti verzióban ugyanis a karaktere meghalt, amit a közönség nem fogadott túl jól, annyira megkedvelték Mitchet.

Nyilván 30 évnyi filmes karrierből nagyon nehéz kiválasztani az 5 legkedvesebb szerepet – és biztos sokan hiányolnak egy-két egyéb ikonikus karaktert, de a színész kitett magáért, hogy összerakjon egy ilyen szűkre szabott listát.