Sci-fi tévésorozatot rendez Ridley Scott

Ridley Scott tévésorozat-készítésre adta a fejét – és jó hír, hogy a készülő anyagnak semmi köze például az Alien: Covenanthoz vagy a Szárnyas fejvadász 2049hez.

A rendező teljesen új alapanyaggal dolgozik majd, ami a Raised By Wolfes címet viseli. A történet arról szól, hogyan próbál meg egy csapat robot egy lakatlan bolygón felnevelni embereket. És ahogy az történni szokott: a dolgok hamar kicsúsznak az előre megszabott mederből és elszabadul a pokol, amikor az emberek között filozófiai és vallási viták lángolnak fel.

A történetet írja, akinek munkásságát saját bevallása szerint is nagyban inspirálta a rendező életműve, és aki igazi megtiszteltetésnek, egy valóra vált álomnak éli meg, hogy együtt dolgozhat Scottal. Az írót leginkább a Fogságban című filmjéért ismerik, és a jelek szerint a dráma mellett a sci-fi zsánerében is tud eredetit alkotni.

A rendező szerint ugyanis a sztori egy igazi, eredeti gyöngyszem: egy távoli, elképzelt világban játszódó történet, amely telis-tele van egzisztencialista kérdésekkel bajlódó főhősökkel. Mi tesz minket emberré? Mitől család a család?  Ha elölről kezdhetnénk a Földön, vajon meg tudnánk menteni? Tudnánk jobban csinálni?

A sorozat a TNT-re készül majd, akik szintén kifejezték örömüket és lelkesedésüket a produkcióval kapcsolatban – amin nincs mit csodálkozni, hiszen Scott szerint a filmipar jövője a minőségi tévéprogramok készítésében rejlik, és szerinte a TNT egy olyan csatorna, ami nagy hangsúlyt fektet a magas minőségű tartalmakba.

Mivel a sorozat még nagyon az előkészítési stádiumban van, ezért pontos dátumokat még nem tudni – de bízzunk benne, hogy ez hamarosan megváltozik.