Ma töltötte be a 74. életévét mindenki Ellen Ripley-je, vagyis Sigourney Weaver. A színésznő igen hosszú és mozgalmas karriert tudhat a háta mögött, amely még a ’70-es években kezdődött, hogy szinte rögtön a csúcsra is repítse. Legnagyobb szerepeit a ’70-es és ’80-as években kapta, de későbbi is több tucat filmben nyújtott emlékezetes alakítást.

A színésznőt a legtöbben A nyolcadik utas: a Halál, A bolygó neve: Halál vagy épp a Szellemirtók filmekkel kötik össze. A fiatalabb generáció pedig az Avatarból emlékezhet rá.

Mi most nem is feltétlenül a filmjeivel szeretnénk tisztelegni előtte, hanem inkább néhány érdekes gondolattal és idézettel, amelyek tőle származnak.

1. „Imádok fiatalabbakkal együtt dolgozni, mert sokat tanulhatok tőlük. És szeretem hozzáadni a saját módszereimet is. Sosem kések. Az idősebbeknek fontos, hogy mindig felkészültek legyenek. És csodálatos szerepeket kapok.”

2. „Sokkal lazábban állok a munkámhoz mint régebben. Főleg a húszas éveimben rengeteg dologból kimaradtam, mert állandóan a munkán járt az eszem és mindig új munkákat kerestem.”

3. „Amíg fiatal vagy, annyi minden zúdul rád, hogy az nehéz feldolgozni. Olyan, mint a vízesés. Amint idősebb leszel, ez már kevésbé intenzív és képes vagy már kinyújtani a kezed és inni belőle. Szeretek idősebb lenni.”

4. „Fontos, hogy méltósággal öregedjünk meg. Még sokáig maradni szeretnék. Vigyázok magamra, fitt és egészséges maradok, amíg nagyon öreg nem leszek. Nem tervezek visszavonulni és szakmailag szerintem a legjobb éveim még hátra vannak.”

5. „Egyesek szerint, miután betöltöd a negyvenet, már kevesebb szerepet kapsz. Szerintem a televízió sokat változtatott ezen, mert ma már sok erős női szerep van. És én furcsa madár vagyok, mert sosem voltam barátnő. Mindig is túl magas voltam barátnőnek. Így most nem kell búcsút intenem a szexuális énemnek és köszönteni a vezetői énemet. Nincs ugyan olyan sok női szerep mint férfi, de sosem irigyeltem a férfiak szerepeit, mert a nőké érdekesebb.”

6. „Szerintem a botox ijesztő. Különben is szeretek idős lenni. Nincs is inspirálóbb számomra egy hetvenes éveiben járó, de még mindig élettel teli és hasznos nőnél. Sosem az arcokon látom az emberek korát. Mindig egyben nézem az embert.”

7. „Imádok olvasni, a kertben lenni vagy a kutyáimmal. Az életem elképesztően unalmas. Szeretnék több időt a virágokat szagolgatni, de több munkám van mint amivel elbírok. Hálás vagyok, de közben nagyon elfoglalt is. A szerepeim egyre jobbak, ahogy öregszem. Szerintem nagyon szerencsés vagyok.”

8. „Azt hiszem elsősorban a nőkért dolgozom. Azt szeretném érezni, hogy mikor egy nő a képernyőre néz, azt gondolja, tudom mi ez és örülök, hogy átélhetem.”

9. „Úgy érzem, erőm teljében vagyok, és szeretnék valami új kihívásba belevágni. Szóval ilyen sztorikat keresek. Másfelől viszont úgy érezem, hogy annyi mindent nem próbáltam még: jó lenne csak zenét hallgatva beutazni a világot. Csak átélni a világ zenéjét és többet látni a világból.”

10. „Azt üzenném a 25 éves önmagamnak, hogy nyugi és ne hagyd abba a szórakozást csak azért, hogy munkát keress. Szerintem a világ meg fogja ezt oldani helyetted. Éld meg a pillanatot és az életed tudatni fogja veled, hogy jó úton jársz-e. Szóval vágj bele!”