A 2017-ben mozikba került Jumanji: Vár a dzsungel sikere után talán nem is volt kérdés, hogy egy harmadik részt is készítsenek a filmszériához, ám ahogy minden folytatásnál lenni szokott, a rajongók itt is izgulta, vajon sikerül-e megütni a „következő szintet”.

Azoknak, akik már tűkön ülnek, hogy a holnapi nap folyamán az elsők között ülhessenek be A következő szint vetítésére, eláruljuk, hogy befutottak a filmmel kapcsolatos első kritikák, így azt már előre le kell szögeznünk, hogy egy picit talán fel is lehet lélegezni, hiszen a Rotten Tomatoes portálon jelenleg 78 százalékon áll a film értékelése.

Úgy tűnik, hogy a kritikusok többsége valóban némi fenntartásokkal néztek meg az új Jumanjit, legalábbis nehéz volt elképzelni, miként is tudná überelni még az előző film humorát és sztoriját.

„A Következő szint tényleg nem üt meg semmilyen új ’rekordot’, de azt mindenképp meg kell hagyni, hogy a franchise egyáltalán nem fulladt még ki” – írja Mary Sollosi, az Entertainment Weekly magazintól.

William Bibbiani, a The Wrap magazin kritikusa szerint „vannak játékszabályok, amelyeket igazán jó lenne már megérteniük a készítőknek, hiszen bizonyos pontokon a folytatás ugyanabba a hibába esik, mint az előző rész, és bár egy kissé zavaros eredményt szül ez, a Jumanji még mindig szórakoztató”.

„A főszerepben látható Dwayne JohnsonKevin HartKaren Gillan és Jack Black szemmel láthatóan élvezték a munkálatokat, ez a jó hangulat pedig átragad a nézőre, még akkor is, ha a film egy kicsit gyengén teljesít” – jegyzi Brian Lowry a CNN.com kritikusa.

A jelek tehát egészen bíztatóak, arról pedig, hogy mennyire is van igazuk a kritikusoknak már holnap, december 12-én meggyőződhetnek a hazai rajongók.