Mint arról már korábban mi is meséltünk, A Gyűrűk Ura trilógiában eredetileg egészen más volt bizonyos karakterek szereposztása. Ilyen volt Aragorn is, akit eredetileg teljesen más játszott volna el. A váltás viszont olyannyira hirtelen történt, hogy lényegében alig egy-két nappal a forgatás tényleges rajtja előtt jelentették be.

Aragorn szerepét kezdetben Stuart Townsendnek adták (lásd a galériánkat). A fiatal ír színész ekkor már fel tudott mutatni néhány komolyabb alakítást, viszont egyértelműen látszott rajta, hogy bizonytalan a szerep kapcsán. A rendező Peter Jackson támogatta őt, viszont a New Line Cineman stúdió nem volt ennyire biztos benne, ezért tesztfelvételeket kértek. Így Stuart Townsend jóval a többi színész előtt megérkezett Új-Zélandra, ahol helyi statisztákkal vettek fel vele néhány jelenetet Aragornként. Ekkor még nem tudta, hogy ezek az első és egyben utolsó percei Aragorn bőrében.

Miután a többi színész is lassan megérkezett a forgatás helyszínére, elkezdődtek az előkészületi munkálatok. Ám Stuart Townsend továbbra is bizonytalannak tűnt, mivel túl fiatalnak érezte magát Aragorn szerepére. Másfelől viszont hanyag is volt, mivel rendszeresen kihagyta az edzéseket, beleértve a kardforgató és biztonsági oktatásokat is.

Amikor Ian McKellen is megérkezett a forgatásra, a tiszteletére tartottak egy nagy vacsorát, ahol minden stábtag jelen volt. Ám Stuart Townsend itt is feszült és ideges volt, amivel elrontotta a hangulatot, ezért Ian McKellen lepirította egy kicsit. Peter Jackson ekkor jött rá, hogy talán mégsem ő az ideális választás Aragorn szerepére.

Ezt tudatta is a producerekkel és végül úgy döntöttek, hogy még a ténylegese forgatás előtt lecserélik.

A hírt maga Peter Jackson közölte a stábbal, akiket nagyon megdöbbentett a hír. Bár azt ők is látták, hogy vannak gondok a színésszel, az együtt töltött hónapok alatt barátokká váltak, így nagyon sajnálták a távozását. Arról nem is beszélve, hogy hirtelen a többi színészen még nagyobb lett a nyomás, mivel úgy érezték, bármikor ők lehetnek a következők, akiket lecserélnek. Egy biztos, Viggo Mortensen végül remek választásnak bizonyult.

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»