Spielbergnek markáns véleménye van a földönkívüliekrőlA kép forrása: Warner Bros.

Ha van rendező, aki imád földönkívüliekről filmet készíteni, akkor az Steven Spielberg. Neki köszönhetjük az E.T. A földönkívüli, a Harmadik típusú találkozások, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága vagy a Világok harca mozikat, de producerként is részt vett hasonló projektekben. A filmes legenda nemrégiben Stephen Colbert beszélgetős műsorának vendége volt, ahol fel is tették neki a kérdést: hisz az UFO-kban?

Steven Spielberg nem is tért ki a válaszadás elől. Elmondta, hogy ő olyan ember, aki bármiről filmet tud készíteni, amit nem látott, elég jó a fantáziája hozzá. Viszont olyan ember is, akinek személyesen kell megtapasztalnia dolgokat ahhoz, hogy tényleg hinni tudjon bennük. Ezzel együtt, bár ő maga sosem látott még UFO-t, elhiszi, hogy vannak emberek, akik igen.

Hozzátette azt is, hogy kizártnak tartja, hogy egyedül legyünk az univerzumban, de valószínűleg egy féregjáraton kellene átmennünk ahhoz, hogy más fejlett civilizációkkal találkozzunk. Itt egy picit az optimista énjét is elővette, mert úgy fogalmazott, szerinte az idegenek inkább olyanok lehetnek mint E.T. és nem olyanok mint a Világok harca inváziós idegenjei.

Arról is beszélt, hogy ami az utóbbi időben történik, az fantasztikus. Itt arra gondolt, hogy mostanában újra megszaporodtak az UFO-észlelések szerte a világban. Illetve az sem elhanyagolandó, hogy az amerikai kormány mennyire titokzatos még mindig ezzel a témával kapcsolatban (bár mostanában elég sok titkosított dokumentumot közzétettek). Ez szerinte csakis azt jelentheti, hogy valami olyasmi történik, amiről mi egyelőre jobb, ha nem tudunk.

A végén egy elméletét is megosztotta. Eszerint lehet, hogy az idegenek, akiket most észlelünk, nem is földönkívüliek, csak emberek sok százezer évvel a jövőből. Azért jöttek, hogy tanulmányozzák a történelmünket, mert ők már tudják, mi fog velünk történni.