Streaming szemle: 5 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (október 17-23)

Ha esetleg felvetődik a kérdés, mit nézzél a következő héten, a soron következő lista hivatott segíteni. Összegyűjtöttük a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatók kiemelkedő premierjeit - természetesen más sorozatok és filmek is érkeznek a Netflixre, HBO Maxra, Disney+-ra, Prime Videóra vagy éppen az Apple TV+-ra, de mi most tényleg csak a legerősebb premierkre összpontosítottunk. Minden premier egy kattintással elérhető lesz weboldalunkról is, azonban megtekintésükhöz előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#5

73 A periféria  (2022)

(13) (1)

dráma | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video

A film a jövőben játszódik, amikor a technológia finoman megváltoztatta a társadalmat, és egy nő felfedez egy titkos kapcsolatot egy alternatív valósággal, valamint a saját... több»

A periféria egy amerikai sci-fi sorozat, amelynek producere és készítője Scott Smith. Az Amazon által gyártott sorozat William Gibson 2014-ben megjelent, azonos című könyvén alapul. A Westworld alkotói, Jonathan Nolan és Lisa Joy, valamint Athena Wickham, Steve Hoban és Vincenzo Natali producerekként tevékenykedtek. A főszerepben Chloë Grace Moretz látható.
#4

horror

Telekom TVGO

Egy élőszereplős játék résztvevői kénytelenek megszakítani a képzelt összecsapást, miután több rejtélyes gyilkosság történik közöttük. A csapat elhagyja a bunkert, míg... több»

Roberto Zazzara filmjében egy érdekes játékkal ismerkedhetünk meg, amiben a résztvevők egy szimulált világban találják magukat, ahol egy földalatti bunkerben kell eljátszaniuk, hogy a második világháborút Németország nyerte, majd az Egyesült Államok válaszul atomháborút indított, és a bolygó nagy része lakhatatlanná vált. A játék résztvevői szerepeket játszanak el: van köztük egy áruló, akit meg kell találniuk. Azonban minden megváltozik abban a pillanatban, amikor titokzatos gyilkosságok szakítják meg a valóságshow-t.
#3

dráma | misztikus | sci-fi

Disney+

Miután megmentette az emberiséget az idegen fenyegetéstől, Bill Wardot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik Emily meggyilkolásáért. Ugyanakkor a Föld felett egy fekete lyuk... több»

A Világok háborúja egy televíziós sorozat, amelyet a Fox Networks Group és a StudioCanal által támogatott Urban Myth Films készített. A sorozatot Howard Overman írta, illetve Gilles Coulier és Richard Clark rendezte. A széria H. G. Wells 1898-ban megjelent regényének adaptációja, amely a idegenek invázióját követő helyzetről szól a Földön. Ez a regény harmadik televíziós adaptációja. A főszereplők Daisy Edgar-Jones és Gabriel Byrne. A sorozat első évada még 2019-ben debütált, jelenleg a harmadik évad érkezik a Disney+-ra.
#2

akció | dráma | fantasy

Netflix

A hősök és gonoszok iskolájában kezdődik minden tündérmese. Sophie és Agatha mindig is a legjobb barátok voltak, ezúttal viszont egy tündérmese két ellentétes oldalán... több»

A Netflix következő nagy fantasy-dobása lehet ez a film, ami Soman Chainani regénysorozatán alapul. A Paul Feig rendezésében készülő film két különcről szól, akik ráadásul a legjobb barátok, és együtt kerülnek egy varázslatos iskolába. Az új film főszereplői Charlize Theron, Kerry Washington, Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Ben Kingsley és Patti LuPone.
#1

60 Raymond és Ray  (2022)

(5)

dráma

Apple TV+

Két féltestvér apjuk temetésén találkozik újra hosszú idő után. Az apa utolsó kívánsága az volt, hogy ők ketten ássák meg a sírját. Munka közben megértik azt kik lettek... több»

A Raymond és Ray egy vígjáték-dráma, amelyet Rodrigo García írt és rendezett, a főszerepekben Ewan McGregor és Ethan Hawke látható. A film premierje a 2022-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt szeptember 12-én, jövő héten pedig már steamelhetjük is.