Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Jók és Rosszak Iskolája (2022)

The School for Good and Evil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
21
Képek
7
Videók

Galéria (21)

Kerry Washington
Charlize Theron
Kerry Washington
Sofia Wylie
Charlize Theron
Kerry Washington
Charlize Theron
Kerry Washington
Charlize Theron
Sophia Anne Caruso
Sophia Anne Caruso
Sofia Wylie
Kerry Washington
Michelle Yeoh
Sofia Wylie
Charlize Theron
Sofia Wylie
Jamie Flatters
Sofia Wylie
Michelle Yeoh
Sophia Anne Caruso
Sofia Wylie
Kerry Washington
Laurence Fishburne
Charlize Theron
Michelle Yeoh
Charlize Theron
Kerry Washington
Jamie Flatters
Sophia Anne Caruso

Videók (7)

 
slayerbear   2022. 12. 24.

legújabb vélemény

0

Igazából nem olvastam a könyvet sem. Személy szerint engem elvarázsolt az egész film. Sokszor könnyeztem is, mert annyira meghatódtam, vagy én vagyok ilyen sírós típus. A szereplők, a világ, a történet kiváló. Várom a következő részt.☺️

 
Artemisia   2022. 10. 24.

a nap véleménye

5
Öribarik

Soman Chainani varázslatos regényfolyama 2013-ban indult, és egy egészen különleges hangvételű mesevilág elevenedik meg a lapjain. A Netflix megpróbálta sajátos stílusban tolmácsolni Chainani művét, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Paul Feig (a... teljes kritika»

 
JRD   2022. 10. 20.

0

Sablonsztori ízléstelenül giccses látványvilágban. Kábé ennyi. Egyre több film születik a [email protected] kategóriában. Mintha ez lenne már az elvárás. Tényleg ennyire leromlott a nézői színvonal, hogy már csak ilyen nemtommit lehet eladni nekik? Szerintem nem,... több»

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 29.

0
Ígéretes fantasy folyam lehetne

Ahogy mindig, most is azt mondom, hogy a Netflix streaming szolgáltató sokkal jobban járna, ha a mennyiség helyett a minőségre helyezné a hangsúlyt, és akkor biztos vagyok benne, hogy annál minőségibb filmeket tudna hozni, mint amit valójában nyújt. Évek óta ugyanazok a bakik náluk, hogy egy lehetséges jó minőségű alapanyaghoz rosszul nyúlnak, nem hiába én is csak közepes osztályzatot adtam erre a filmes fantasy produkcióra, és nem amiatt, mert ennyire jól adaptálták a könyvet a filmbe, hanem amiatt, mert azért a látványvilága jó volt, a zenei aláfestés nekem tetszett, mint minden ilyen típusú filmben, ebbe is több volt jóval, mivel a szereplő gárda is ígéretes volt. De ahelyett, hogy minőségi filmet kaptunk volna, kaptunk egy tucatfilmet. Lehet, hogy már bennem van a hiba, lehet, már olyan sok filmet nézek, hogy már csak éves szinten jó ha van 5-6 film, amire azt mondom, hogy húha, míg azért régebben, mikor nem volt ekkora kínálat, sokkal jobb minőséget kaptunk. Azért a remény hal meg utoljára nálam.

 
BéBé   2022. 10. 20.

0
Üres lufi

Hát, ez jó lehetett volna, csak nem jött össze. Ha a rendező Madonna koncertet akar inkább rendezni, akkor hajrá! Most az lett volna a feladat, hogy egy jó filmet rendezzen. A legszomorúbb, hogy az alapanyag jó, a szereposztás is, kár, hogy helyettük a giccses, hányingerkeltő díszletek kapták a főszerepet.

 
DracoDormiens   2022. 10. 20.

0
Sajnos nem nyert...

Én a könyv alapján egy nagyon jó filmet vártam, de a történet egy lebutított, átírt verzió, ami csak nyomokban hasonlít az eredeti történethez. A könyvadaptáció egyáltalán nem sikerült. Sajnos így az összes érték elveszik amit ez a mese valaha magába foglalt. A látványvilág szép, nekem tetszik a giccsesség, hiszen ez eredetileg tündérmese, de a többit nem tudták adaptálni. A castingba is belekötnék, de csupán annyit hozzáfűzve, hogy nem jött össze a szereplőválogatás, és akkor a karakterek adaptálásáról ne is beszéljünk.

 
VérAlex   2022. 10. 19.

0

Hiába a szereplőgárda, az ígéretes történet, ez a film számomra nagy csalódás. A következő Harry Potter lehetősége volt benne, ehelyett kapunk egy legfeljebb is csak közepeske fantasyt. Kihagyható.

 

A film zenéi között Olivia Rodrigo Brutal című száma is hallható. Olivia és a főszereplő Sofia Wylie (Agatha) korábban a Szerelmes hangjegyek: A Musical - A sorozat (2019) című produkcióban dolgoztak együtt.

(Hupka Adrián)
 

A film alapjául szolgáló könyvsorozatot a HarperCollins Kiadó adta ki 2013 és 2020 között. Megjelent nyomtatott, hangos könyv és e-könyv formában is.

(JRD )
 

A könyv borítóját és illusztrációit Iacopo Bruno készítette.

(JRD )
 

A filmet Észak-Írországban forgatták, a The Belfast Harbour Studioban.

(JRD )
 

2020-ban a Netflix szerezte meg a megfilmesítési jogokat.

(JRD )