Október a Netflixen: 10 premierfilm, amiről nem érdemes lemaradnod!

Októberben sem hagy minket pihenni a legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix kínálatában sok újdonság fog debütálni. Lesznek köztük dokumentumfilmek, drámák és családi vígjátékok, de thriller és régóta várt animációs film is bemutatkozik. Ezt a tíz októberi premierfilmet szerintünk kár lenne kihagyni!

#10

dráma | romantikus

Netflix

1999-ben egy aranyszívű fiatal lány megígéri barátnőjének, hogy szemmel tartja osztálytársukat, akibe a lány titkon szerelmes. több»

1999-ben - a XX. század utolsó évében - a 17 éves Bóra rátalál első szerelem egy édes, tiszta, de szívszorító kapcsolat formájában. Évekkel később, a XXI. században az első szerelméről szóló hírek felelevenítik a már elfeledettnek hitt kamaszkori románcot. 
#9

60 Wendell és Wild  (2022)

(2)

animáció | fantasy | horror | kaland | vígjáték

Netflix

Két cselszövő démontestvérnek, Wendellnek és Wildnak szembe kell néznie ősellenségükkel, a démonirtó apácával, Helly nővérrel és két segédtisztjével, a gót... több»

Henry Selick és Jordan Peele újdonsága a Wendell & Wild című animációs mese az ármánykodó démontestvérekről, Wendellről és Wildról, akik Kat Elliot - egy kemény, bűntudattal teli tini - segítségét kérik, hogy megidézze őket az élők földjére. De amit Kat cserébe követel, az egy zseniálisan bizarr és komikus kalandhoz vezet, amelyhez foghatót még nem láttunk, egy animációs fantázia, amely szembemegy az élet és halál törvényeivel, és mindezt a stop-motion kézzel készített technológiával meséli el.
#8

akció | dráma | háborús | történelmi

Netflix

Egy fiatal német katona az első világháború nyugati frontján borzasztó események tanúja és elszenvedője lesz, melyek során kénytelen megtapasztalni a velőig hatoló szorongás... több»

A Nyugaton a helyzet változatlan egy fiatal német katona lebilincselő történetét meséli el az I. világháború nyugati frontján. Paul és társai a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé, miközben a saját és társaik életéért küzdenek a lövészárkokban. Edward Berger rendező filmje Erich Maria Remarque azonos című, világhírű bestsellerén alapul.
#7

74 A másik nővér  (2022)

(14) (6)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Netflix

Egy hírhedt ápoló több száz kórházi beteg haláláért lehet felelős. Kolléganője a saját testi épségét figyelmen kivül hagyva igyekezett bebizonyítani, hogy a titokzatos... több»

Amy, az együttérző nővér és egyedülálló anya, aki életveszélyes szívbetegséggel küzd, fizikai és érzelmi határait feszegetve dolgozik az intenzív osztályon az éjszakai műszakokban. Ám segítség érkezik, amikor Charlie, egy figyelmes és empatikus ápolótárs kezd az osztályán. A kórházban töltött hosszú éjszakák alatt kettejük között erős és odaadó barátság alakul ki, és Amy évek óta először hisz igazán a saját és kislányai jövőjében. Ám miután egy sor rejtélyes beteghalálozás nyomozást indít, amely Charlie-ra mint fő gyanúsítottra mutat, Amy kénytelen kockára tenni az életét és gyermekei biztonságát, hogy kiderítse az igazságot.
#6

dokumentum | történelmi

Netflix

A film az utolsó olyan hajó túlélőinek leszármazottait követi nyomon, amely rabszolgasorban tartott afrikaiakat szállított az Egyesült Államokba. több»

Rendező: Margaret Brown
Margaret Brown dokumentumfilmes visszatér szülővárosába, az alabamai Mobile-ba, hogy dokumentálja a Clotilda, az utolsó ismert hajó felkutatását és történelmi felfedezését, amely illegálisan rabszolgasorban tartott afrikaiakat szállítva érkezett az Egyesült Államokba.
#5

akció | dráma | fantasy

Netflix

A hősök és gonoszok iskolájában kezdődik minden tündérmese. Sophie és Agatha mindig is a legjobb barátok voltak, ezúttal viszont egy tündérmese két ellentétes oldalán... több»

A legjobb barátnők, Sophie és Agatha egy epikus csata ellentétes oldalán találják magukat, amikor egy elvarázsolt iskolába kerülnek, ahol a hősök és gonosztevők képzik őket, hogy megvédjék a Jó és a Gonosz közötti egyensúlyt. A film Soman Chainani nemzetközi bestseller-sorozata alapján készült.
#4

családi | kaland | vígjáték

Netflix

Egy tizenéves lánynak, aki halloweenkor véletlenül elszabadít egy ősi és pajkos szellemet, amelynek hatására a dekorációk életre kelnek és pusztítást végeznek, össze kell... több»

Ebben a mókás családi filmben egy apa és tinédzser lánya kénytelenek összefogni és megmenteni a városukat, miután egy ősi és pajkos szellem életre kelti a halloweeni dekorációkat és pusztítást okoz.
#3

dokumentum | sportfilm | történelmi

Netflix

Nyomon követhetjük a 2008-as amerikai olimpiai férfi kosárlabdacsapat történetét, és azt, hogy az ún. "Megváltócsapat" hogyan állított fel új mércét az amerikai... több»

A dokumentumfilm eddig soha nem látott olimpiai felvételek és kulisszák mögötti anyagok segítségével meséli el az amerikai férfi kosárlabdacsapat aranyéremre való törekvését a 2008-as pekingi olimpiai játékokon, miután az előző csapat négy évvel korábban Athénban sokkoló teljesítményt nyújtott. Lenyűgöző portrét nyújt a csapatépítésről, és mélyreható interjúkat tartalmaz sportolókkal és edzőkkel - Dwyane Wade-től és LeBron Jamestől Mike "Coach K" Krzyzewskiig -, akik arról beszélnek, hogy a Redeem Team új mércét állított fel az amerikai kosárlabdában.
#2

63 Szerencse lánya  (2022)

(10) (4)

dráma | misztikus

Netflix

Egy New York-i nőnek, akivel látszólag tökéletes életet él, olyan traumával kell szembenéznie, amely felborítja az életét. több»

A sztori középpontjában Ani FaNelli, egy csípős nyelvű New York-i lány áll, akinek látszólag mindene megvan: menő állása van egy nagy magazinnál, fényűző ruhatár és egy álomesküvő Nantucketben a láthatáron. Amikor azonban egy bűnügyi dokumentumfilm rendezője felkéri, hogy mondja el a saját verzióját arról a megrázó esetről, amely tinédzserkorában történt a neves Brentley iskolában, Ani kénytelen szembenézni a sötét igazsággal, amely azzal fenyeget, hogy felborítja aprólékosan felépített életét.
#1

67 Harrigan úr telefonja  (2022)

(8) (1)

horror

Netflix

Mr. Harrigan legjobb barátja egy magányos kamaszfiú. Mikor az idős Mr.Harrigan meghal, fiatal barátja megtartja az okostelefonját, és időnként üzeneket küld Mr. Harrigannek.... több»

Amikor Craig, egy kisvárosban élő fiatal fiú összebarátkozik Mr. Harrigannel, egy idősebb, visszahúzódó milliárdossal, kettejük között valószínűtlen kötelék alakul ki a könyvek és az olvasás iránti szeretetük miatt. Amikor azonban Mr. Harrigan váratlanul meghal, Craig rájön, hogy nincs minden veszve, hisz furcsa módon képesnek találja magát arra, hogy iPhone-ján keresztül a sírból is kommunikáljon barátjával. Ez a természetfeletti történet megmutatja, hogy bizonyos kapcsolatok sosem vesznek el. A film Stephen King novellája alapján készült.