Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Szerencse lánya (2022)

Luckiest Girl Alive
Filmadatlap
 
25
Szereplők
12
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Mila Kunis
Mila Kunis
Mila Kunis
Mila Kunis
Mila Kunis

Videók (2)

 
Crystaldeer   2022. 10. 23.

legújabb vélemény

0
gyenge netflix produkció

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film története egy elég nehéz témára épül, de annyira vontatott és túlzottan hosszú az egész film, hogy a néző közbe már teljesen elunja magát. Mila Kunis ellenben zseniális színésznő lenne, ha nem a Netflix kezébe került volna ez az egész gyártás.... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2022. 10. 08.

3
Se ez se az

A film nagyon fontos témát feszeget, de a kivitelezés nagyon csapongó lett. Egyszer erről szól, egyszer arról, percenként ugrálunk az időben. Sokkal jobb is lehetett volna, ha egy témára fókuszál és nem akarja átverni a nézőt a figyelemeltereléssel.

 
Emmersson   2022. 10. 18.

1
Csajos bosszú

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jessica Knoll azonos című regénye alapján készült a mozi. Komótosan bontja ki a szálakat, mint egy csomót, ezért időben is ugrálunk. Ez simán követhető, nem zavaros, mint jó pár másik film esetében. A két idősík közül a korábbiban egy iskolai mészárlást látunk és annak előzményeit, kiváltó okait. A jelenben főszereplőnk "irigylésreméltó" életébe csöppenünk bele. Megbecsült munkatárs a Cosmopolitan magazinnál, sármos, jó családból való férjjel, tágas és modern lakással. Még az előremenetel is képben van. Ám a múlt ismét kopogtat, a gimnáziumi lövöldözés egyik túlélőjeként nemcsak ismert, de gyanús is lesz. Pláne, hogy a kerekesszékbe kényszerült másik áldozat, aki könyvet írt a tragédiából, meggyanúsítja, hogy nem áldozat, hanem cinkosa az ámokfutónak. Közben megtudjuk, hogy történt szexuális erőszak is, mely ügyében ugyan nem történt feljelentés, de amiről mindenki tud és senki sem beszél róla. Vajon (Tif)Ani bűnös vagy áldozat? Lehet -e mindkettő? Izgalmas dráma, melyben a fiatalkori trauma hatása jelenik meg a későbbi személyiségben. Felnőtt fejjel talán kezelhetőbb egy múltbéli helyzet, jobb döntést hozhatunk.

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 10.

0
Sikertelen adaptáció?

Egy 2015-ös bestseller (a Luckiest Girl Alive, amit Jessica Knoll írt) adaptációja eme film, és igen fontos, nagy horderejű témát feszegetett. Mila Kunis a szerepét lehozta (személy szerint kedvenc színésznőim egyike), de a film lehetett volna ennél sokkal lényegre törőbb, mivel a téma, amit feszeget, sajnálatos módon mindig aktuális. A szexuális erőszak, illetve a fegyvertartás és a vele való visszaélés, mind a kettő dolog eléggé fontos, viszont a film úgy ugrál a múlt és jelen között, hogy azt néha nehéz követni, hogy most melyik síkban is vagyunk. Láttam már ennél jobb könyvadaptációt, de ennél rosszabbat is. De a filmet egyértelműen ajánlom megnézésre. 6/10

 
Adikgashiik   2022. 10. 08.

1
Ez jó is lehetett volna

De nem lett. Csapong ide-oda, ha a a film első felében elmesélik az előzményeket, majd a másodikban a jelent, akkor oké.

 
Tádé   2022. 10. 09.

2

A film gyorsan letér az előre eltervezett útról (szerintem) és elveszít bármiféle értelmet azzal kapcsolatban, mit is akar mondani.

 
Artúr   2022. 10. 15.

0
mint amikor a tejbe kólát öntessz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film egyik pozitívuma, hogy a sok borzalmat viszonylag óvatosan tálalja, mint amikor a mézet csepegteted a teádba. Izgalmas, ahogyan flashback-ekkel szövi át a főhös bemutatását. Kár szerintem, hogy ezt a film közben elhagyja, mert addig érthetőbb volt az áldozat pszichés sérülése. Úgy értem, hogy a filmvásznon jobban átütött. A történet - tartok tőle - attól olyan lebilincselő, hogy megtörtént eseményeken alapszik, amit ilyen tragikus cselekmények mellett nem illik talán pozitívumként kiemelni. De mégis, a mozi annyi érzelemmel, annyi gondolattal dolgozik, hogy napokig kell emészteni. Részemről kicsit sajnálatos, hogy az áldozattant megint az erős 21. sz-i női szerepre élesítik ki és nem hagyják meg nagyobb, univerzális problémának. Szerintem az utolsó képkockák nélkül is pont eléggé ütött volna az üzenet. Mindennel együtt remek, keretes, összeszedett filmdráma, amit sajnos a számomra Finn Wittrock és Mila Kunis borzasztóan egysíkú, sótlan és kicsit arrogáns színészi teljesítménye húzott le átlagosra. Azért megtekintésre ajánlom, tanulságos.

 

A film forgatókönyvét Jessica Knoll, a film alapjául szolgáló regény írója készítette.

(indingo )
 

A könyv megfilmesítésének jogait Reese Witherspoon vásárolta meg.

(indingo )
 

A film alapjául szolgáló regény 27 országban lett bestseller.

(indingo )
 

A film Jessica Knoll azonos című regénye alapján készült.

(indingo )