Sylvester Stallone megduplázta az Irwin Winkler és családja elleni támadását, azzal vádolva az eredeti Rocky producerét, hogy "egy másik csodálatos karakter csontjain tapos, akit én alkottam, anélkül, hogy szólt volna nekem".

Két héttel ezelőtt Stallone az Instagramon felszólította Winklert, hogy adja vissza neki "ami megmaradt [a] jogaiból". Akkor azt írta:

"Miután IRWIN több mint 47 éven át irányította a Rocky-t, és most a Creed: Apollo fia filmet és folytatásait, tényleg szeretném, ha legalább egy kicsit visszakapnám azt, ami még megmaradt a JOGAIMból, mielőtt továbbadnám azt CSAKIS A GYERMEKEKNEK - úgy gondolom, hogy ez lenne a tisztességes gesztus ettől a 93 éves úriembertől."

Most Stallone újból posztolt, kommentálta az új Drago spin-off film bejelentését, és mind Winklert, mind annak családját szidta, de kifejezte és megerősítette szeretetét Dolph Lundgren iránt.

A Rocky megalkotása, a kasszasiker és az 1976-os Oscar-díjátadó sikere bekerült a filmes folklórba, de a franchise jogai régóta vitás kérdéseket vetnek fel Stallone számára, aki a Varietyvel megosztott számításai szerint körülbelül 75 ezer dollárt kapott (a forgatókönyvért és a színészi honoráriumáért) plusz 10 nettó pontot, ami legalább 2,5 millió dollárt hozott neki az első filmért.

Elmondta, hogy akkoriban nem feszegette a tulajdonjogok kérdését, mert "volt egy bizonyos üzleti magatartási kódex akkoriban, hogy nem borzolod az aranylúd tollát". A múltban már felvetette a témát, de azt mondták neki, hogy tisztességesen megfizetik.

A Rocky-franchise a 2015-ös Creeddel és a két évvel későbbi folytatással bővült. A harmadik rész november 23-án kerül a mozikba, ez lesz az első Rocky-projekt, amelyben Stallone nem fog szerepelni. Producerként azonban közreműködik majd. Irwin birtokolja a Creed jogait is, mivel az a sorozat is a Rocky-univerzum része.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés