A Magyar Nemzeti Filmalap által közzétett videón az akciósztár, testépítő és egykori kormányzó Budapestet méltatja.

Javában zajlik a Terminator 6 forgatása, a Magyar Nemzeti Filmalap jóvoltából pedig most bepillanthatunk a produkció kulisszái mögé is. Az alábbi videóban Tim Miller (Deadpool) rendező és Arnold Schwarzenegger mellett feltűnik a közelmúltban elhunyt Andy Vajna is.

"Budapest a világ egyik legszebb városa. A nyolcvanas években már forgattam itt, és már akkor is kiváló helyszín volt. Azóta pedig rengeteged fejlődött - sokkal több a stúdió, fejlettebb a rendelkezésre álló technika. A legjobb döntés volt ide hozni a forgatást" - mondta a színész. "Andy Vajna, köszönjük, hogy ennyit tettél azért, hogy Budapesten forgathassunk a Terminatort" - tette hozzá.

"Andy Vajna neve összefonódott a Terminator franchise-zal, és ez nem fog változni. Nem bánnám, ha visszatérhetnénk ide forgatni. Imádom! Az összes magyar munkatársunknak üzenem, hogy köszönöm. Otthon éreztük magunkat itt.  Nagyon sokat jelentett ez nekünk" - méltatta a hazai körülményeket a rendező, Tim Miller.

Vajna, aki szintén megszólal a kulisszák mögötti felvételen arról beszélt, hogy a Terminator mennyire közel áll a szívéhez, nem véletlenül, ugyanis ő látta el a második és a harmadik epizód produceri teendőit.

Az egyelőre cím nélküli Terminator film a második rész egyenes folytatása lesz, mely teljes mértékben ignorálja a franchise ezt követő epizódjait és történetüket.

A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Mackenzie DavisGabriel LunaDiego BonetaNatalia Reyes és Enrique Arce, de Schwarzenegger mellett visszatér Linda Hamilton is.

A film a tervek szerint 2019. október 31-én debütál a hazai mozikban.