TOP10: Ez a sci-fi thriller most a legnépszerűbb film a magyar nézők körében, és már otthonról nézheted (48. hét, 2023)

Ahogy már megszokhattátok, csütörtökönként picit körülnézünk a saját házunk táján: mely filmekre voltatok Ti a leginkább kíváncsiak? Ehhez megnézzük a Mafab saját adatbázisát, hogy lássuk, mely adatlapok voltak a legnépszerűbbek, ez alapján pedig össze is tudunk állítani egy tízes toplistát. Így tettünk most is, az eredmény pedig a következő.

Az élen a 65 végzett, egy vadonatúj sci-fi egy idegen bolygón rekedt űrhajósról. A főszerepben Adam Driver. Mögötte az ügyeletes történelmi mozi, a Napóleon lett a második, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Leo, az új animációs film állhatott fel.

A negyedik helyen a Végtelen víztükör végzett, egy újabb Cronenberg-testhorror. Mögötte lett ötödik a legújabb Liam Neeson-akciófilm, a Megtorlás/Elégtétel, míg a hatodik helyre Az Alkotó futott be.

Hetedik lett a Vendég a francia kastélyban, egy érdekes komédia-dráma John Malkovich-csal. A nyolcadik helyre Utolsó hívás Isztambulba című romantikus dráma ért oda.

Az utolsóelőtti helyen Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája végzett, míg a mögöttünk hagyott héten a tízedik legnépszerűbb film a hazai rajongók körében a Megfojtott virágok volt.

#10

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete aranyra pályáznak, mindenekelőtt a befolyásos farmer, William Hale és az unokaöccse, Ernest Burkhart, aki az osage Mollie felesége. A törzs tagjai között egyre több haláleset történik, amelyek a jelek szerint az olajfúrási jogokkal függnek össze. Egy teljesen új rendőri egység, az FBI nagyszabású nyomozást indít. Tom White, az egykori Texas Ranger és a törvény régi vágású embere vezeti a nyomozást, és a korrupció és a gyilkosságok darázsfészkébe nyúl.
#9

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.
#8

dráma | romantikus

Netflix

New York, szerelem és második esélyek... Serin, akinek a poggyászát egy másik utas elvitte, a New York-i JFK nemzetközi repülőtéren keresztezi Mehmet útját. Az eltűnt poggyászt... több»

New York, szerelem és második esélyek... Serin, akinek a poggyászát egy másik utas elvitte, a New York-i JFK nemzetközi repülőtéren keresztezi Mehmet útját. Az eltűnt poggyászt kereső két idegen a szerelem, a házasság és a hűség felfedezésére indul New Yorkban.
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Telekom TVGO

Mióta elvesztette feleségét, Andrew Blake-nek üres a szíve csücske. Egy érzés arra készteti, hogy elhagyja Londont, és visszatérjen Franciaországba, arra a birtokra, ahol... több»

A nemrég megözvegyült Andrew Blake elhagyja Londont, hogy visszatérjen arra a franciaországi birtokra, ahol egykor megismerte a feleségét. A boldogabb idők emlékeihez vezető út azonban egyáltalán nem a tervek szerint alakul... Blake kénytelen eljátszani a komornyik szerepét, hogy a Beauvillier-birtokon maradhasson. A ház különös úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül megismeri Odile-t, a határozott szakácsnőt, a park végében remeteként élő, makacs házmestert, Philippe-et és Manont, a fiatal takarítónőt. Blake hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. A férfi, aki aki már semmit sem várt az élettől, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen…
#6

61 Az Alkotó  (2023)

(37) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia.
#5

61 Megtorlás/Elégtétel  (2023)

(18) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy sor utasítást kell követnie, különben a bomba felrobban. A helyzetet súlyosbítja, hogy a férfivel a családja is ott van az autóban.
#4

41 Végtelen víztükör  (2023)

(7) (4)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és... több»

Cronenberg fiának harmadik nagyjátékfilmje egy szürreális sci-fi-misztikus-bodyhorror, amit Magyarorzságon és Horvátorzságban forgattak. A sztori a korrupcióról, a társadalmi rétegek közti különbségekről, a kiváltságosok gátlástalanságáról, a hedonizmusról, az elszabadult ösztönökről, az alkotói válságról, továbbá egy defektes párkapcsolatról szól. Mindezek mellett, a főhős kemény indentitáskrízist él át már azelőtt, hogy „Tudom mit tettél tavaly nyáronna”l egybekötött rémálomba fordulna a vakációja.
#3

78 Leo  (2023)

(8)

animáció | családi | vígjáték

Netflix

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből... több»

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből mutatja be az általános iskola utolsó évét. A fáradt, 74 éves gyík, Leo évtizedek óta ugyanabban a floridai osztályteremben ragadt terráriumi társával, a teknőssel. Amikor megtudja, hogy már csak egy éve van hátra, azt tervezi, hogy megszökik, hogy megtapasztalja a kinti életet, ám ehelyett belekeveredik szorongó diákjai problémáiba – köztük egy lehetetlenül gonosz helyettesítő tanárba. Végül ez lesz a legfurcsább, de leghálásabb bakancslista.
#2

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába, akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített.
#1

63 65  (2023)

(33) (10)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Egy névtelen pilóta (Adam Driver) egy kislánnyal (Ariana Greenblatt) együtt utazik az űr végtelenségében, amikor technikai problémák miatt kényszerleszállást kell végrehajtania... több»

A nem túl távoli jövőben játszódó, hátborzongató sci-fi/horror magányos hőse (Adam Driver) űrhajós, aki balesetet szenved, és egy elhagyott bolygóra kerül. Minden nap meg kell küzdeni az életben maradásért, és nem túl jók az esélyei. És van még egy baj: hogy rájön, nincs is egyedül a bolygón… A Hang nélkül írópárosa újra összefogott régi munkatársával, az ezúttal producerként közreműködő Sam Raimi-vel: hogy ismét frászt hozzanak mindenkire.