78% 106 szavazat
Leo

Leo

Leo
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
26
Szereplők (26)
9
Képek (9)
4
Videók (4)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
34
Cikkek (34)
Fórum
Leo
Lejátszás

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből mutatja be az általános iskola utolsó évét. A fáradt, 74 éves gyík, Leo évtizedek óta ugyanabban a floridai osztályteremben… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier: 2023.11.21. | Netflix (2023.11.22.)

Leo 2  (2025)

KULCSSZAVAK

 
2024.02.20 Bogi

legújabb vélemény

Klassz. :)

0
 
2023.12.03 Ildikó Bacskai

Leo (2023)

Aranyos, látványos, szerethető animáció sok dallal. Többször is megnéztük, mert nagyon jó.

1
 
2023.11.21 Klauka89

Jajj, nagyon aranyos volt, és ami még fontosabb, tanulságos volt. Egy történet az összetartásról, a motivációról és arról, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Vicces volt és kedves, happy enddel. Kikapcsolt, nagyon cuki.

2
 
2023.12.16 fankbringa

Gyík analitikusok

Kellemes családi film. Végre egy animációs film, ami tényleg gyerekeknek szól. Ez mostanában ritkaságszámba megy. Nekem időnként rendkívül idegesítő volt, ezért nem tudok neki 5 csillagot adni, de ami nekem túl sok, az a gyerekeknek pont megfelelő. Adam Sandler keze nyoma meglátszik a filmen. A párbeszédekben, a történetben, a beállításokban, egyből felismerni. Rossz hír azoknak, akik utálják a színészt, jó hír a rajongóknak. Két erőltetett poén közé belefért pár népnevelő tananyag is. Emberi kapcsolatokról és más bölcsességről hallunk Leótól. Ő a tapasztalati tudás birtokosa, ami jól megfér az iskola által adott tudással. A film gyönyörűen mutatja be barátságok szövődését, összeveszést és megbocsátást. Pont, mint ahogy az iskolában is tapasztalják a gyerekek. Minden családosnak ajánlom megtekintésre.

1
 
2024.01.14 Curacao86

Tanulságos gyík mese :)

Kicsit más, de mégis nagyjából azt kaptam, amire számítottam (egy barátom ajánlása alapján). A főszereplő gyík (és teknős) karakter jó, nagyon jó, sőt, kiváló, könnyen lehet vele azonosulni. A történet mondhatni, első osztályú, nagyon jó, jó tanítás, életre szóló lecke nemcsak alsó tagozatos iskolásoknak, hanem mindenkinek, minden embernek. Azért szól mindenkihez a film története, mondanivalója, mert bárki, mindenki érezheti magát hasonló módon, és ez nem csak iskolában, bármilyen közösségben megtörténhet, megtörténik, hogy „a túlélés érdekében” vagy éppen ellenkezőleg másnak mutatjuk magunkat, másként állunk hozzá, közelítünk másokhoz, mint ami a valódi énünk, a valóság. Az őszinteség, segítség, igazság lehet, nem mindig kellemes, de sokkal jobb, könnyebb vele megbirkózni. De sajnos az emberek többsége nem így gondolja, ezért nem lesz változás az iskolában, munkahelyen, családban, minden közösségben, az emberek között, ahol éljük az életünket. Mindez kortalanul igaz, legyen valaki 5 vagy akár 75 éves. Egyetlen dolog rettenetesen, nagyon idegesített, ez pedig a „szinte folyamatos éneklés”, a giccses, nagyon gagyi és vacak Disney musical és zenés mese szintű éneklés, dalolászás, néha csak egy szóval, ami rettenetesen felesleges volt, és nekem néha nagyon elrontotta a filmet, az élményt. :/ :( Ezt Adam Sandler író, producer (és talán társforgatókönyvírói, producerei), és a főszereplő gyík (Leo), eredeti szinkronhangja hibájának tartom.

0
 
Értékelés: 5/10
(2024. 01. 09.)
A Leó című meséről talán még a sztárja, Adam Sandler se tudja, kit akar megszólítani
A Hotel Transylvania franchise részei után most újabb Adam Sandler fémjelezte animációs film készült, Leó címmel, amely egy jóval kisebb léptékű történetet mesél el, és sajnos nem kifejezetten élvezetes módon. Több